Societat dimarts 19 gener 2010 Autor: editor

El 20 de gener, apagada analògica a Tora


<< Tornar     

La segona fase de l'apagada de la televisió analògica començarà el dia 12 de gener i es farà de manera progressiva al llarg d'aquest mes de gener a un total de 640 municipis de 28 comarques catalanes, d'acord amb el calendari de l'apagada analògica autoritzat pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

Per rebre correctament la Televisió Digital Terrestre (TDT), els usuaris han d'adaptar la seva antena i disposar d'un televisor amb descodificador, ja sigui extern o bé integrat al propi aparell. Per a una correcta instal·lació de l'antena, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació recomana que els ciutadans s'adrecin a les empreses instal·ladores identificades amb el distintiu €˜Agent TDT', ja que ofereixen una garantia d'informació i assessorament tècnic en el procés d'adaptació a la TDT.

En el cas de les comunitats de veïns, també es pot demanar informació a l'administrador de finques que, juntament amb els seus col·legis professionals, col·labora en el procés de connexió a la TDT. El ciutadà també es pot informar de tot el procés d'adaptació a la TDT a través del telèfon 012 d'informació de la Generalitat de Catalunya i del web www.tdt.cat.

En les zones en les quals no sigui possible la recepció del senyal de TDT per via terrestre, s'haurà habilitat la recepció via satèl·lit, com a solució excepcional.

Aquest sistema, anomenat TDT-SAT, consisteix en la recepció dels canals de TDT per mitjà d'una antena parabòlica, que pot donar servei tant a una comunitat de veïns com a una llar unifamiliar. Els ciutadans que es trobin en aquesta situació s'han de posar en contacte amb un instal·lador autoritzat que farà les gestions amb la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació per iniciar el procediment que els faciliti l'accés a la TDT.Font: gencat   + info (enllaç extern)

Etiquetes: apagada analògica tdt telecomunicacions

Lectures: 720 Darrera: 13.07.2022

Ho vols compartir?


dissabte 13 agost 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
28 Fotos

Traductor / Translator