Societat dimarts, 19 de Gener de 2010 Autor: editor

El 20 de gener, apagada analògica a Tora


<< Tornar     

La segona fase de l'apagada de la televisió analògica començarà el dia 12 de gener i es farà de manera progressiva al llarg d'aquest mes de gener a un total de 640 municipis de 28 comarques catalanes, d'acord amb el calendari de l'apagada analògica autoritzat pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

Per rebre correctament la Televisió Digital Terrestre (TDT), els usuaris han d'adaptar la seva antena i disposar d'un televisor amb descodificador, ja sigui extern o bé integrat al propi aparell. Per a una correcta instal·lació de l'antena, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació recomana que els ciutadans s'adrecin a les empreses instal·ladores identificades amb el distintiu €˜Agent TDT', ja que ofereixen una garantia d'informació i assessorament tècnic en el procés d'adaptació a la TDT.

En el cas de les comunitats de veïns, també es pot demanar informació a l'administrador de finques que, juntament amb els seus col·legis professionals, col·labora en el procés de connexió a la TDT. El ciutadà també es pot informar de tot el procés d'adaptació a la TDT a través del telèfon 012 d'informació de la Generalitat de Catalunya i del web www.tdt.cat.

En les zones en les quals no sigui possible la recepció del senyal de TDT per via terrestre, s'haurà habilitat la recepció via satèl·lit, com a solució excepcional.

Aquest sistema, anomenat TDT-SAT, consisteix en la recepció dels canals de TDT per mitjà d'una antena parabòlica, que pot donar servei tant a una comunitat de veïns com a una llar unifamiliar. Els ciutadans que es trobin en aquesta situació s'han de posar en contacte amb un instal·lador autoritzat que farà les gestions amb la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació per iniciar el procediment que els faciliti l'accés a la TDT.Font: gencat   + info (enllaç extern)

Etiquetes: apagada analògica tdt telecomunicacions

Ho vols compartir?