Societat dijous 4 març 2010 Autor: editor

La Segarra acatarà el pas de Torà al Solsonès si els veïns ho volen


<< Tornar     

El consell comarcal de la Segarra no s'oposarà a la voluntat dels veïns de Torà, si aquests volen passar a dependre del Solsonès.

Vista general
Vista general Foto: Ramon Sunyer

Així­ ho ha assegurat el president de l'ens comarcal, Xavier Casoliva, quan se li pregunta per la consulta ciutadana que ha organitzat l'ajuntament de Torà per decidir si el municipi segueix a la Segarra o s'agrega al Solsonès.

El consistori ha convocat avui a la nit els veïns perquè votin a mà alçada sobre la proposta de segregació, que té com a rerefons un altre debat: la llei de vegueries. De fet, en una carta distribuïda per la localitat, l'alcalde, Domènec Oliva, posa en entredit la normativa i recorda que ser d'una comarca o una altra implica formar part de la vegueria de Ponent o de la Catalunya Central.

Domènec Oliva argumenta que el poble té més afinitat amb la Catalunya Central que amb les Terres de Ponent, i que el funcionament actual d'alguns serveis o la tramitació d'algunes gestions poden empitjorar si s'acaba aplicant la nova organització territorial catalana. Torà ja pertany al partit judicial de Solsona, els joves tenen l'institut de Calaf com a opció per anar a estudiar i l'hospital de referència és Igualada. A més, l'afinitat comercial i laboral és més cap a Solsona i Manresa que a Lleida. Domènec també lamenta que la vila no es pugui beneficiar de les ajudes per zones de muntanya com fa el Solsonès.

En el supòsit que s'imposi el sí­ a la consulta, el plé municipal de divendres iniciarà l'expedient per sol·licitar l'admissió al Consell Comarcal del Solsonès.Etiquetes: canvi comarca consell comarcal segarra

Lectures: 1228 Darrera: 08.06.2022

Ho vols compartir?


dijous 7 juliol 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
28 Fotos

Traductor / Translator