Societat dijous 4 març 2010 Autor: editor

La Segarra acatarà el pas de Torà al Solsonès si els veïns ho volen


<< Tornar     

El consell comarcal de la Segarra no s'oposarà a la voluntat dels veïns de Torà, si aquests volen passar a dependre del Solsonès.

Vista general Autor: Ramon Sunyer

Així­ ho ha assegurat el president de l'ens comarcal, Xavier Casoliva, quan se li pregunta per la consulta ciutadana que ha organitzat l'ajuntament de Torà per decidir si el municipi segueix a la Segarra o s'agrega al Solsonès.

El consistori ha convocat avui a la nit els veïns perquè votin a mà alçada sobre la proposta de segregació, que té com a rerefons un altre debat: la llei de vegueries. De fet, en una carta distribuïda per la localitat, l'alcalde, Domènec Oliva, posa en entredit la normativa i recorda que ser d'una comarca o una altra implica formar part de la vegueria de Ponent o de la Catalunya Central.

Domènec Oliva argumenta que el poble té més afinitat amb la Catalunya Central que amb les Terres de Ponent, i que el funcionament actual d'alguns serveis o la tramitació d'algunes gestions poden empitjorar si s'acaba aplicant la nova organització territorial catalana. Torà ja pertany al partit judicial de Solsona, els joves tenen l'institut de Calaf com a opció per anar a estudiar i l'hospital de referència és Igualada. A més, l'afinitat comercial i laboral és més cap a Solsona i Manresa que a Lleida. Domènec també lamenta que la vila no es pugui beneficiar de les ajudes per zones de muntanya com fa el Solsonès.

En el supòsit que s'imposi el sí­ a la consulta, el plé municipal de divendres iniciarà l'expedient per sol·licitar l'admissió al Consell Comarcal del Solsonès.Etiquetes: canvi comarca , consell comarcal , segarraHo vols compartir?


dilluns 27 maig 2019
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
El Nadal
El Nadal
72 Fotos
European Balloon Festival
European Balloon Festival
27 Fotos

Traductor / Translator