Societat dijous 8 abril 2010 Autor: editor

Biosca també vol deixar la Segarra per anar al Solsonès


<< Tornar     

El ple de l'ajuntament de Biosca va aprovar ahir dimecres de forma unànime demanar el seu traspàs al Solsonès i poder-se incloure en la futura vegueria de la Catalunya Central.

Biosca
Biosca Foto: Ramon Sunyer

Segons l'alcalde, Cornel·li Caubet, es tracta d'una qüestió de "coherència", ja que, per una part, de la Catalunya Central reben els serveis de Justí­cia, Sanitat i Aigües per la seua proximitat, però, a més, és el punt de trobada en l'àmbit comercial, de relacions i orogràfica. Així­, es tracta d'un territori municipal molt ampli i dispers, de 66 quilòmetres quadrats, i poc habitat (260 veïns en total), "més semblant als municipis del Solsonès dels quals ja rebem els serveis, que als de Lleida", on s'emmarca ara a la comarca de la Segarra. Segons Caubet, l'ajuntament ha portat a terme un sondeig entre els veïns i assegura que hi ha una opinió molt majoritària a favor de canviar de comarca.

El ple del consistori va aprovar ahir inicialment l'expedient en què mostra la seua voluntat d'adscriure's a la comarca del Solsonès. Els passos són els mateixos que els seus veïns de Torà, és a dir, primer la proposta ha de ser aprovada per la majoria absoluta del consell comarcal del Solsonès.Etiquetes: canvi comarca biosca segarra solsonès

Lectures: 1017 Darrera: 21.06.2022

Ho vols compartir?


dijous 7 juliol 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
25è aniversari de la Residència Mare de Déu de l'Aguda
28 Fotos

Traductor / Translator