Societat dijous, 8 de Abril de 2010 Autor: editor

Biosca també vol deixar la Segarra per anar al Solsonès


<< Tornar     

El ple de l'ajuntament de Biosca va aprovar ahir dimecres de forma unànime demanar el seu traspàs al Solsonès i poder-se incloure en la futura vegueria de la Catalunya Central.

Biosca
Biosca Foto: Ramon Sunyer

Segons l'alcalde, Cornel·li Caubet, es tracta d'una qüestió de "coherència", ja que, per una part, de la Catalunya Central reben els serveis de Justí­cia, Sanitat i Aigües per la seua proximitat, però, a més, és el punt de trobada en l'àmbit comercial, de relacions i orogràfica. Així­, es tracta d'un territori municipal molt ampli i dispers, de 66 quilòmetres quadrats, i poc habitat (260 veïns en total), "més semblant als municipis del Solsonès dels quals ja rebem els serveis, que als de Lleida", on s'emmarca ara a la comarca de la Segarra. Segons Caubet, l'ajuntament ha portat a terme un sondeig entre els veïns i assegura que hi ha una opinió molt majoritària a favor de canviar de comarca.

El ple del consistori va aprovar ahir inicialment l'expedient en què mostra la seua voluntat d'adscriure's a la comarca del Solsonès. Els passos són els mateixos que els seus veïns de Torà, és a dir, primer la proposta ha de ser aprovada per la majoria absoluta del consell comarcal del Solsonès.Etiquetes: canvi comarca biosca segarra solsonès

Ho vols compartir?