Societat divendres 21 maig 2010 Autor: editor

Desarticulada una xarxa internacional de tràfic de drogues que tenia un dels seus laboratoris en una masia de Pinós


<< Tornar     

En l'operació La Pampa s'han detingut 10 persones i s'ha confiscat 76 quilos de cocaïna, 35 de speed i més de 4.000 pastilles d'èxtasi.

La Guàrdia Civil ha desarticulat una xarxa internacional de tràfic de drogues que tenia un dels seus laboratoris en una masia de Pinós, al Solsonès, on es van comissar més de 4.000 pastilles d'èxtasi i un quilogram de MDMA.

Les investigacions es van iniciar al març de l'any passat quan es va detectar un clan de narcotraficants amb contactes a Mallorca. Les primeres detencions es van fer al juny a Bèlgica amb la confiscació de 76 quilos de pasta de cocaïna que s'havia d'enviar a Mallorca. La xarxa es distribuïa en tres grups diferents, dos dels quals operaven a nivell internacional. Les primeres detencions es van fer el mes de juny de l'any passat, a Bèlgica a les que se'ls va trobar 76 quilos de pasta de cocaïna que tenia per destí­ Mallorca.

La droga anava camuflada al xassí­s d'un cotxe que procedia d'Argentina enviat en un contenidor al port d'Amberes on va ser recollit per un matrimoni de Palma, Luis D.A de 50 anys i Mercedes F.S. de 54 anys, els quals van ser detinguts per la policia belga. El vehicle havia estat modificat en la seva estructura original, implantant-li unes caixes metàl·liques amagades per al transport de la droga. Les caixes eren de fabricació artesanal i estaven situades sota dels focus i al radiador.


Més tard, al novembre es va desmantellar un laboratori de fabricació de pastilles d'èxtasi a Pinós on es van trobar, entre altres drogues, més de 4.000 pastilles d'èxtasi. Les últimes detencions es van portar a terme a finals d'abril, amb la desarticulació de la branca de l'organització que efectuava les seves operacions entre Holanda, el Paí­s Basc, el Paí­s Valencià i Algesires.

En aquesta última intervenció es va detenir a dos dels principals objectius de l'operació, l'espanyol Javier M.O. de 35 anys i el ciutadà belga Patrick J.C. de 57 anys, als qui se'ls va trobar un total de 34 quilos d'MDMA, bona part d'ells amagats en un cotxe que havia estat modificat també amb unes caixes metàl·liques amagades a la part del davant, i la resta, en un laboratori a Vitoria que tenien com a finalitat el seu processament posterior. La droga era de gran puresa i abans de la seva venda era adulterada amb la finalitat d'incrementar els beneficis.

En l'operatiu es van comissar dos vehicles, diversos telèfons mòbils, balances, material de laboratori, una envasadora, una empaquetadora i diners en efectiu.
L'operació ha estat portada per l'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA) de la Comandancia de Balears i la Unitat Orgànica de Policia Judicial de Vitoria.Font: diversos Etiquetes: detencions pinós

Lectures: 690 Darrera: 14.05.2021

Ho vols compartir?


dijous 16 setembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
El Nadal
El Nadal
72 Fotos

Traductor / Translator