Societat dissabte, 10 de Juliol de 2010 Autor: editor

Un milió i mig de ciutadans a la manifestació


<< Tornar     

La manifestació contra la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'estatut ha superat totes les expectatives de participació

Les estelades més presents que les senyeres
Les estelades més presents que les senyeres Foto: directe.cat

Més d'un milió de ciutadans, segons la guàrdia urbana, milió i mig , segons í’mnium l'entitat organitzadora, han participat en una manifestació sense precedents contra la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'estatut, amb un caire completament independentista.

Les senyeres eren minoria davant l'allau d'estelades de totes mides i colors. Des de la Diagonal fins a la Gran Via, tot el Passeig de Gràcia era un clam a favor de la independència. No s'han cridat lemes a favor de l'Estatut, no s'ha cridat contra la sentència: la immensa majoria de les consignes corejades per la manifestació han estat a favor de la independència i l'Estat propi, demostrant així­ que, si en la històrica manifestació de 1977 el paí­s volia autonomia, l'any 2010 Catalunya vol la independència.

Tot el recorregut previst (Passeig de Gràcia de Diagonal a Gran Via i Gran Via de Passeig de Gràcia fins a plaça Tetuan) ha quedat completament col·lapsat des de quarts de set de la tarda, degut a l'assistència massiva de gent, i la capçalera s'ha dissolt en arribar a la Gran Via, abans d'arribar a la plaça Tetuan, perquè li era impossible d'avançar. A la plaça Tetuan s'ha dut a terme la lectura del text a càrrec de l'actor Lluí­s Soler i l'actriu Txe Arana i s'ha interpretat l'himne d''Els Segadors' que ha donat per dissolta la marxa.

El president Montilla ha estat escridassat durant tot el trajecte amb xiulets i crits
i sembla que ha hagut de marxar escortat pels mossos d'esquadra.

Detall de la manifestació - Barcelona
Detall de la manifestació
Foto: directe.cat


Font: diversos Etiquetes: manifestacions

Vídeos

Manifestació "Pel dret de decidir"

Ho vols compartir?