Societat dissabte, 7 de Agost de 2010 Autor: editor

Finalitzades les obres de la plaça del Vall


<< Tornar     

Després de prop de 2 anys d'obres, la plaça ja torna a estar oberta als ciutadans

La plaça de nit
La plaça de nit Foto: Josep Maria Santesmasses

La remodelació de la plaça del Vall ha consistit a eliminar els diferents nivells existents, la substitució de la xarxa de clavegueram i una nova urbanització de l'espai. La plaça ara és d'un sol nivell i la separació dels diferents espais, vianants i cotxes, s'efectua mitjançant l'arbrat. També s'ha substiuit el sistema d'enllumenat per un de més atenuat i s'ha dotat de bancs i una zona d'esbarjo per als més petits. L'arbrat correspon a les espècies Albizia, a la part central, i Photinia X Fraresi, als laterals, aquest darrer tot i ser un arbust, pot arrivar a fer-se bastant gran. Estan dotats amb sistema de reg per goteig automàtic programable.

L'opinió generalitzada dels veïns es favorable i l'única queixa es referent a la manca d'ombres donat que els arbres encara són petits.

El projecte és obra dels arquitectes Josep Esteve, Antoni Martí­ i Lurdes Verdés i la realització ha anat a càrrec de l'empresa Ribalta i fills SA per 649.000 ‚¬. La il·luminació és de l'empresa local Leds-c4

El projecte es va aprovar inicialment en el plenari del 7 dagost de 2008 i de forma definitiva el 3 d'octubre del mateix any amb la incorporació d'algunes al· legacions. El pressupost de contracta inicial de 727.552,12 euros es va reduir fins els 649.000 ‚¬ i ha comptat amb una subvenció del DPTOP, Departament de Polí­tica Territorial i Obres Públiques, per valor de 140.000 ‚¬.

Aquesta obra és la realització més destacada de l'actual equip de govern. Cal remarcar que aquesta plaça és el centre vital de la vila i és una de les plaçes més grans de tota la Segarra.

Excavació i clavegueram - Torà
Excavació i clavegueram
Foto: Ramon Sunyer
Instal·lació del nou enllumenat - Torà
Instal·lació del nou enllumenat
Foto: Ramon Sunyer
Plantant els darrers arbres - Torà
Plantant els darrers arbres
Foto: Ramon Santesmasses
Vols veure més fotos?


Etiquetes: obres plaça vall remodelació torà

Ho vols compartir?