Societat dijous 2 setembre 2010 Autor: editor

Inaugurat el nou parc de bombers de Torà


<< Tornar     

La inauguració coincideix amb el 25è aniversari de l'entrada en funcionament del parc de Bombers voluntaris de Torà.

Inauguració Parc de Bombers Voluntaris
Inauguració Parc de Bombers Voluntaris Foto: acn

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha inaugurat aquest dijous el parc de Bombers voluntaris de Torà. Saura ha estat acompanyat per l'alcalde de Torà, Domènech Oliva, pel secretari general del Departament, Joan Boada; pel director dels Serveis Territorials d'Interior a Lleida, Pere Blasco; pel cap de la Regió d'Emergències de Lleida, Jordi Solà, i pel cap de parc de Torà, entre altres autoritats

Saura ha destacat que la construcció d'aquest parc de Bombers dóna resposta a unes demandes de 25 anys 'd'un grup de Bombers voluntaris que han dedicat una part de la seva vida a servir els altres'. A més, Saura ha recordat que aquest parc 'forma part de l'objectiu del Govern català de modernitzar tot el sistema d'emergències de Catalunya'. Saura ha afegit que 'volem que Catalunya sigui un paí­s modern i també que es mesuri per les prioritats que te des del punt de vista de la seguretat i les emergències'. Finalment, el conseller ha destacat l'estreta col·laboració que el Departament d'Interior ha tingut amb l'Ajuntament de Torà en la construcció del nou parc.

Oliva, per la seva part, va destacar que es tracta d'una infraestructura reivindicada des de fa anys 'tant per la gran tradició de voluntaris existents a Torà, com per la gran massa forestal dels municipis circumdants Biosca, Sanaüja, Ivorra i Torà'.

El nou edifici del parc de Bombers Voluntaris de Torà que té una superfí­cie de 1.500 m2 i consta de planta baixa i primera planta. La planta baixa té 377,56m2 de superfí­cie construïda en què comparteixen espai les àrees operativa i administrativa a més i d'una zona de serveis. En les zones operativa i administrativa s'ubiquen les cotxeres, les oficines i els vestuaris. La zona de serveis està formada pel magatzem i la zona de calderes. En la primera planta, que té una superfí­cie construïda de 366,18m2, és on el personal disposarà de les dependències destinades al descans i també d'un gimnàs.

La dotació de personal d'aquest parc és de 45 voluntaris i 6 de reforç cf'10 i la Dotació de vehicles és de 1 Autobomba Rural Pesada, 1 Autobomba Forestal Pesada i 1 Unitat de Personal i de Càrrega. L'obra ha suposat una inversió de 628.000 euros i s'ha construït en un solar situat en la carretera de Calaf, número 4.

Les negociacions per construir aquest parc les va iniciar fa 20 anys l'alcaldessa Neus Molins.

Parc de Bombers Voluntaris - Torà
Parc de Bombers Voluntaris
Foto: gencat
Els bombers voluntaris de Torà - Torà
Els bombers voluntaris de Torà


Font: diversos Etiquetes: inauguració parc bombers voluntaris saura torà

Lectures: 2253 Darrera: 26.09.2022

Ho vols compartir?