Societat dissabte 30 octubre 2010 Autor: editor

El lipdub per la independència de Catalunya


<< Tornar     

Ha batut el rècord mundial de participants, 5.771, en un esdeveniment d'aquestes caracterí­stiques, segons la World Records Academy

Gravació del Lip dub per la independència de Catalunya
Gravació del Lip dub per la independència de Catalunya Autor: Lurdes López i Xevi Mas

El lipdub per la independència de Catalunya enregistrat a Vic dissabte passat, que va batre el rècord mundial de participació, ja és a la Xarxa, al ritme de La Flama d'Obrint Pas. Els organitzadors l'han publicat avui a migdia, i s'hi poden veure els 5.771 participants, provinents de pobles i ciutats d'arreu de Catalunya i dels Països Catalans. El rècord estava fixat en 1.400 persones i, per tant, es va quadruplicar, essent xifres avaluades per la World Records Academy, després que el Guinness es negués a enviar un dels seus notaris per certificar el rècord.

Per a la gravació es van haver de fer tres preses per tal d'assegurar-se que tot quedés com es volia. Les condicions climatològiques van acompanyat al llarg de tota la gravació tot i que degut al sol que feia van haver-hi alguns problemes tècnics, especialment en l'apartat de llums.

Pel què fa als assistents al llarg del recorregut es van congregar més d'una trentena de colles de cultura popular catalana com grups de diables, castellers i geganters, a més de jugadors d'hoquei, de bitlles catalanes i artistes de carrer.

El lipdub va iniciar la marxa al Museu Episcopal de Vic i va seguir pel centre dels carrers de la capital osonenca, per acabar a la Plaça Major.

Més de cent voluntaris van vetllar pel bon funcionament de la gravació i es van encarregar de tancar tots els accessos a la plaça porxada de la ciutat, la segona més gran de Catalunya, per tal de poder comptabilitzar correctament el nombre de participants.

Un lip dub (o bé lipdub, en català: doblatge labial) és un tipus de ví­deo que combina sincronització labial i doblatge d'àudio per fer un ví­deo de música. Es fa filmant una successió contí­nua, i sense talls, d'individus o de grups que vocalitzen de manera que sincronitzen els llavis amb la lletra d'una cançó que escolten des d'una font aliena, com ara un àudio enregistrat en un enginy d'àudio mòbil; és a dir, els participants canten un tros de la cançó fins que són substituïts in situ per un altre participant que continua per on anava l'anterior participant, i així­ successivament, fins el final de la cançó. Posteriorment, s'edita la gravació resultant afegint l'àudio original de la cançó a la pista d'àudio del ví­deo final.

La gravació del Lip dub compta amb la participació multicultural - Vic
La gravació del Lip dub compta amb la participació multicultural
Autor: Lurdes López i Xevi Mas
la gravació del Lip dub aplegà 5.730 persones  - Vic
la gravació del Lip dub aplegà 5.730 persones
Autor: Lurdes López i Xevi Mas


Font: directe.cat Etiquetes: lipdub idependència vic

Lectures: 1068 Darrera: 03.01.2021

Vídeos

Record mundial de participació

Ho vols compartir?


dijous 16 setembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
XXV Campionat de Catalunya de Clubs de Bitlles Catalanes
65 Fotos
Referèndum 1-Octubre
Referèndum 1-Octubre
34 Fotos
El Nadal
El Nadal
72 Fotos

Traductor / Translator