Societat divendres 12 novembre 2010 Autor: editor

L'escola sant Gil de Torà reb el Distintiu d´Escola Verda


<< Tornar     

El Distintiu reconeix la tasca realitzada pels centres per a la millora del medi ambient, en el marc del Programa Escoles Verdes, i té una vigència de 3 anys

acte celebració del distintiu Escola Verda
acte celebració del distintiu Escola Verda Foto: ceip sant gil

L'escola sant Gil de Torà és un dels 156 centres educatius que reben el Distintiu d´Escola Verda aquest curs.

El Programa Escoles Verdes és una iniciativa conjunta dels departaments d'Educació i de Medi Ambient i Habitatge i té com a objectiu ajudar els centres a ambientalitzar-se, promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn i afavorir l'intercanvi entre els centres que hi participen. Actualment, participen en el Programa 485 centres escolars catalans, després d'11 anys de funcionament.

Per participar en el Programa Escoles Verdes, el primer pas que ha de fer el centre és realitzar la seva diagnosi ambiental, que permetrà conèixer el seu punt de partida en aquest procés d'ambientalització. A continuació, el centre ha de redactar el seu Pla de cohesió ambiental, document que defineix els trets ambientals del centre i on han de quedar especificades les diferents lí­nies d'actuació que el centre haurà d'anar desenvolupant. A partir d'aquest Pla, el centre concretarà els programes d'acció a desenvolupar al llarg dels diferents cursos escolars per anar materialitzant els objectius que el centre ha marcat. El primer programa d'acció que el centre redacta té una durada d'aplicació d'un curs. La valoració favorable de la feina realitzada pel centre condueix a l'atorgament del distintiu d'Escola Verda. Aquest distintiu té una vigència de 2 anys.
A principis de curs, el centre aprova un nou programa d'acció amb les actuacions que vol portar a terme durant els dos cursos escolars següents. Si es valora positivament l'aplicació d'aquest programa d'acció, el centre renova el seu distintiu i la seqüència es repeteix. Per tant, per consolidar aquest distintiu, cal que el centre faci un treball progressiu en la consecució dels objectius plantejats en el seu Pla de cohesió ambiental.

El Programa Escoles Verdes es troba en el marc d'una xarxa més gran, la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), constituïda el passat mes de març. La XESC està formada per les xarxes locals que promouen programes d'educació per a la sostenibilitat adreçats als centres educatius de Catalunya, i la Xarxa d'Escoles Verdes de la Generalitat. Per tant, la XESC queda definida com una xarxa de xarxes d'escoles que desenvolupen programes d'educació per a la sostenibilitat. En total, la conformen actualment 917 centres de tot Catalunya.

Alumnes de l'escola sant gil - Torà
Alumnes de l'escola sant gil
Foto: ceip sant gil


  + info (enllaç extern)

Etiquetes: educació distintiu escola verda escola sant gil torà

Lectures: 1152 Darrera: 13.01.2023

Ho vols compartir?