Joves Detinguts dijous, 10 de Abril de 2003 Autor: Endavant (OSAN)

Comunicat d'Endavant (OSAN) davant les detencions de Torà


<< Tornar     

Des d'Endavant, Organització Socialista d'Alliberament Nacional, volem fer públic el nostre rebuig a les detencions ocorregudes recentment a la vila de Torà i expressar la nostra solidaritat envers els tres represaliats.

Des d'Endavant (OSAN) entenem que cal contemplar aquestes detencions des d'una lògica de creixent actuació repressiva per part de l'estat espanyol envers l'Esquerra Independentista, motivada per tant la pròpia naturalesa impositiva del projecte espanyol, com per la creixent deslegitimació popular a la qual aquest projecte es veu abocat.

L'estat espanyol necessita acomplir dues finalitats amb aquestes detencions:

- Distreure tan com pugui l'atenció de les crisis que té obertes actualment el seu govern ( €œprestige€ i l'oposició a l'invasió d'Iraq, principalment, però també en d'altres fronts oberts [ la resposta combativa de l'estudiantat, dels i les treballadores en lluita, el sector agrari... ) i
- Justificar la repressió que ha de permetre difondre el seu hipòcrita missatge victimista de cara les eleccions municipals del maig, únic recurs que té per a mantenir el suport d'àmplies capes de població alienada sota la seva paternal i autoritària manera de governar.

Aquestes detencions són part del programa orquestrat des dels ministeris espanyols de Justí­cia i de l'Interior per tal de preparar una major campanya de criminalització de l'Esquerra Independentista. Alhora, estem convençudes que el poble català en el seu conjunt haurà de fer front a uns nivells creixents de repressió per part de tots els cossos policials ( FOE ) en els temps que venen.

Els Mossos d'Esquadra, la policia polí­tica de CiU han aplicat contra l'independentisme la €œLey anti-terrorista€ per primera vegada. Això no és cap casualitat. De fa ja temps aquest cos policial, tan espanyol com la Guàrdia Civil o el CNP, està destacant pels seguiments, fustigació i detencions del tot indiscriminades contra independentistes i tota persona que intenti denunciar i combatre la preheminència de l'estat espanyol damunt les terres catalanes, ja sigui contra pagesos €“és en lluita per a poder viure de la terra, estudiants o treballadores...

No tenim cap mena de dubte que el poble català i l'Esquerra Independentista en concret, amb les organitzacions antirrepressives, sabrà respondre amb determinació i diginitat, a la imposició i repressió espanyoles.

Ara, com sempre, lluitar i organitzar-nos han de ser les nostres armes.

Prou criminalització de les CUPs
Prou persecució polí­tica de l'independentisme!


Endavant (OSAN)

Etiquetes: detinguts torà comunicats osan

Ho vols compartir?