Joves Detinguts dilluns, 6 de Juny de 2005 Autor: Redacció

Diverses entitats recorren davant la jutge l'arxivament de la denuncia per presumptes tortures de la policia a un jove de Torà


<< Tornar     

L'arxivament de la denuncia per tortures contra diversos policies que van participar en la detenció d'un jove de Torà ha generat el rebuig de diversos col.lectius de suport als detinguts. Aquest dilluns han dit a Lleida que casos com aquest contribueixen a crear una situació d'impunitat a Espanya davant de comportaments torturadors.

Alerta Solidària, Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura o l'Associació Memòria són algunes de les entitats que han fet aquestes declaracions. Els acompanyaven els pares de Jordi Vilaseca, el jove que, presumptament, la primavera del 2003, hauria patit maltractes en ser detingut. Els col.lectius han denunciat que l'arxivament es produeix després d'un canvi de jutge instructor.

A més, asseguren que encara falten algunes diligències que consideren vitals per aclarir els fets. L'arxivament ha estat recorregut davant la mateixa jutge que el va decretar. Si aquesta ratifica la seva decisió es farà un nou recurs davant l'audiència provincial. Els col.lectius han denunciat que el cas de Torà no és una excepció i que existeix una situació generalitzada d'impunitat a l'estat espanyol davant les sospites de tortura policial.Font: Diari Segre on-line   + info (enllaç extern)

Etiquetes: detinguts torà tortures

Ho vols compartir?