Joves Detinguts dimarts, 15 de Maig de 2007 Autor: ACN

L'Audiència de Lleida arxiva la denúncia per maltractaments pel cas de Torà


<< Tornar     

L'Audiència de Lleida ha confirmat l'arxiu de la denúncia per maltractaments del jove de Torà Jordi Vilaseca en constatar que va ser reconegut en setze ocasions per la doctora forense sense que aquesta manifestés mai que pugui haver estat objecte dels suposats maltractes patits. Contràriament, sempre va afirmar que estava conscient i comunicatiu. A més a més, segons la resolució judicial a la qual ha tingut accés l'ACN, a la declaració del noi al llarg del procediment es van apreciar "serioses fissures".

Segons la interlocutòria a la qual ha tingut accés l'ACN, el passat 25 de gener del 2007 el Jutjat d'Instrucció número 2 de Lleida va desestimar la querella presentada per Jordi Vilaseca per les suposades tortures i maltractaments quan va estar detingut a principis d'abril del 2003 sota l'aplicació de la llei antiterrorista. Davant aquesta resolució, el mateix afectat i l'associació Memòria Contra la Tortura van presentar un recurs que la Secció Primera de l'Audiència de Lleida ha desestimat. La interlocutòria de l'Audiència de Lleida indica que la doctora forense que va visitar Vilaseca setze vegades mentre va estar detingut a la comissaria dels Mossos d'Esquadra no va trobar cap indici de maltractament o que l'haguessin torturat mitjançant el subministrament d'amfetamines, ja que en tot moment el va veure "lúcid", "col·laborador" i amb "un discurs coherent". A més també es destaca que els metges que el van visitar als hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria tampoc van trobar sí­mptomes d'aquest suposat maltrectament.

El querellant va afirmar que en el temps que va estar incomunicat va estar dret durant deu hores, un dels agents el va agafar del coll, va rebre amenaces, li van denegar la visita d'un metge i fins i tot un altre agent va comentar que la trena que portava "serviria per penjar-se en el radiador". El tribunal considera que en totes les declaracions del querellant ha anat posant més detalls i elements que li donen a la seva versió més "fissures", i de les qual no hi ha cap tipus d'indici. Tant el jove de Torà com diversos grups que li donen suport mantenen que durant la seva detenció per part dels Mossos d'Esquadra aquest va ser torturat mitjançant el subministrament d'amfetamines, un fet que consideren demostrat després de veure les anàlisis d'orina que li van practicar al jove quan aquest va ingressar a la UVI de l'Hospital Sant Maria de Lleida a causa del seu estat crí­tic de salut.
El tribunal, en la seva interlocutòria, destaca que l'informe forense especifica clarament que no es pot saber amb precisió els dies que va tenir el querellant aquest tipus de substància en el seu organisme, quan pot trigar en ser eliminada per complet, i per tant quan i de quina forma va arribar dins del seu cos.

Font: Segre Digital   + info (enllaç extern)

Etiquetes: denúncies arxivament jove torà

Ho vols compartir?