Servidor divendres 1 juny 2018 Autor: editor

Torà on-line estrena una nova versió web


<< Tornar     

Enguany es compleixen vint anys de viladetora.net

Album de fotos de la nova versió de Torà on-line,
Album de fotos de la nova versió de Torà on-line, Autor: editor

Com podeu veure, ja hem estrenat el nou format. Des de l'octubre de 1998, en què vam iniciar el web, ha plogut molt en el món d'internet. Els canvis en els usos, sobretot amb els nous ginys com mòbils i tauletes, comporten nous reptes per a una web si es vol mantenir útil.

Aquesta versió és del tipus 'responsive' això vol dir que es visualitza correctament en qualsevol dispositiu que utilitzi el visitant. Això és possible per la conjunció de factors com HTML5 i CSS3, aspectes que han avançat molt en els darrers anys. A tal efecte s'ha incorporat el 'framework' web Bootstrap per al 'front-end' (vista pública de la web).

Fins ara, coexistien dues versions del web, una per visualitzar des de navegadors d'ordinador i altra per als accessos des de dispositius mòbils. Actualment les visites des de mòbils i tauletes ja supera el 40%.

Canvis en l'interfisi

Com podeu veure, els canvis són més de caràcter de presentació, més neta, que no pas de continguts, que continua mostrant les mateixes seccions. La pàgina que més ha canviat és la portada. Incorpora 6 informacions destacades en format carrusel, 3 àlbums de fotos i 3 vídeos i també els darrers posts dels comptes de Twitter i Facebook. A la pàgina inicial de cada secció, hi trobareu els submenus corresponents.

S'ha abandonat les imatges de capçalera i s'ha modificat el tipus de lletra. La visualització dels àlbums de fotos ha millorat molt i, a les noticies, les imatges ara es mostren al final.

Les opcions de compartir incorporen els canals de Whatsapp i també de Telegram, només visibles si utilitzeu 'smartphones'. Com a mesura dissuasòria, s'ha implementat el control Recaptcha de Google a tots els formularis, aborrits de l'spam que realitzaven els robots.

20 anys de trajecte i de millores en el servei

Quan a l'octubre del 1998 es va iniciar aquest servei, es pensava més en els de fóra que no pas els de casa. Qui disposava de connexió a internet fa 20 anys?. De fet va ser una de les primeres pàgines web de la Segarra i també de les Terres de Ponent. Llavors la web es realitzava de forma manual en Html, però ja va recopilar tota la informació relativa a l'esfereïdor incendi patit aquell any.

L'any 2003, amb motiu de la detenció de tres joves toranesos es va endegar una campanya de suport. El volum de la informació tractada va portar una altra millora a la web: la gestió dinàmica de continguts. La qual cosa va possibilitar incorporar nous apartats que permetien la publicació automàtica de continguts per part dels usuaris com les enquestes i l'agenda.

Posteriorment, l'any 2006, el sistema obert de publicació automàtica de continguts per part dels usuaris es va incorporar també als àlbums de fotos. També al taulell d'anuncis (actualment deshabilitat).

L'any 2009 es va modificar la presentació gràfica de la web. Dos anys més tard, el 2011, es va incorporar una primera versió per a dispositius mòbils, tot i que no massa reexida en l'aspecte gràfic. No va ser fins l'abril del 2013 quan es va disposar d'una versió més adequada i pensada per als usuaris de 'smartphones'.

Finalment, ara fa un any, es va implementar a la web el protocol https de servidor segur. Això fa que les dades intercanviades entre l'usuari i el servidor circulin encriptades i garanteix que el lloc web és l'original i no ha estat suplantat i ningú ha pogut alterar la informació publicada ni manipular les dades enregistrades.

També a les xarxes

L'ús de les xarxes per a vehicular informació també ha sigut un dels objectius prioritaris de la web, des de fa temps, i s'ha anat diversificant.

El primer perfil que es va crear va ser el de Facebook, viladetora, el desembre de 2009.

La presència al Twitter @viladetora es remunta al juliol de 2010.

La presència al Google+, +Toràonline, començà un any després, al juliol del 2011, però des de fa temps ja no s'hi publica gran cosa donat que no sembla una xarxa massa atractiva per als usuaris.

El maig de 2017 es va crear el perfil viladetora a Instagram i també un canal al Youtube

Ara les opcions de compartir els continguts de la web, a banda de les xarxes esmentades, incorporen també els canals de Whatsapp i de Telegram, només visibles si utilitzeu 'smartphones'.

Torà on-line estrena una nova versió, vista de la portada - Torà
Torà on-line estrena una nova versió, vista de la portada
Autor: editor
Agenda de la nova versió de Torà on-line, vista en smartphone - Torà
Agenda de la nova versió de Torà on-line, vista en smartphone
Autor: editor
Versió de la web Torà on-line l'any 1999 - Torà
Versió de la web Torà on-line l'any 1999
Autor: Wayback Machine
Versió de la web Torà on-line l'any 2008 - Torà
Versió de la web Torà on-line l'any 2008
Autor: Wayback Machine
Versió de la web Torà on-line l'any 2016 - Torà
Versió de la web Torà on-line l'any 2016
Autor: Wayback Machine


Etiquetes: web responsive torà vall del llobregós

Lectures: 296 Darrera: 19.05.2021

Ho vols compartir?


diumenge 19 setembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)

Informacions Destacades

1 Avís de Cookies
2 Avís legal
3 Política de privacitat
10 més llegides

Traductor / Translator