Servidor dijous, 8 de Octubre de 2009 Autor: editor

nou format de la web


<< Tornar     

La idea de remodelar la web ja rondava de feia temps. A Internet els formats queden obsolets més aviat del que no sembla....

La idea de remodelar la web ja rondava de feia temps. A Internet els formats queden obsolets més aviat del que no sembla, ja sigui per l'increment de la mida de les pantalles, o pels avenços en els llenguatges de programació que possibiliten presentacions més acurades i una major agilitat en la càrrega de les pàgines.

Pel que fa a la usabilitat, el primer que observareu és que al clicar sobre una secció us mostra tots els temes que hi ha. A les galeries de fotos hi trobareu dues opcions de visualització, una en que podeu veure les fotos més grans i l'altra amb les imatges originals de major qualitat ( pels usuaris de Firefox us recomanem descarregar-vos el plug-in de CoolIris)

Els continguts


Com veureu s'ha mantingut l'agrupació general de les seccions anteriors, però s'ha reorganitzat els temes de cadascun, sobretot a Actualitat, nova secció, i Torà. Pel que fa a la tipologia veureu que s'ha afegit ví­deos.

Des de la secció Actualitat podreu accedir a continguts de tipus generalista, agrupada en diferents temàtiques, i també a la Portada, que mostra els continguts destacats de la web.

La secció Torà presenta, a l'entrada, un mapa del Google maps amb la localització de diferents punts d'interès del municipi que permet saber com arribar-hi. Aquesta eina pot ser força útil per als visitants que s'acostin.

Pel que fa als temes s'hi ha incorporat Rutes i Turisme. Ambdós enfocats també als visitants. El primer per conèixer les diferents possibilitats que hi ha de realitzar excursions. Turisme es pensa més per focalitzar les possibilitats a nivell supramunicipal, sigui comarcal o de proximitat.

La participació


Una de les premises d'aquest canvi és la de fomentar la participació dels usuaris en la creació dels continguts. Si bé aquesta ja s'ha anat incorporant en els darrers anys, ara es pensa impulsar encara més.

El punt és molt clar, viladetora s'ha enfocat sempre com una web de tipus social, "que serveixi de punt d'encontre dels usuaris i, per això, hi han de poder participar, per fer-la seva".

Com veureu, des de totes les pàgines, teniu l'opció d'afegir actes a l'agenda, enllaços a webs o anuncis. Des de la secció Participa podeu enviar notí­cies. En pocs dies també podreu tornar a afegir continguts als apartats de Records i Narracions i també les vostres fotos a les galeries.

Pel camí­ ha quedat despenjada la secció d'opinió local, que no se sap cap on a d'anar. En canvi es manté per a les seccions de Campanyes i Temes a fons.

Una altra proposta que pot tirar endavant, si hi ha interès, és crear apartats especí­fics per a entitats sense ànim de lucre, com poden ser els clubs esportius, per a què es gestionin ells mateixos els continguts de les seves pàgines



Torà on-line, al servei de les Terres de Ponent.

Ramon Sunyer i Balcells
Editor



Etiquetes: servidor web viladetora.net

Ho vols compartir?