Prenyanosa dijous, 31 de Juliol de 2003 Autor: Editor

Un particular compra al Bisbat de Solsona l'ermita romànica de Sant Pere de Tudela


<< Tornar     

A Cervera hi ha una ermita romànica, la de Sant Pere de Tudela, pràcticament en ruïnes. Fins ara, era propietat del Bisbat de Solsona i, com sol passar en aquests casos, els diners per rehabilitar-la no arribaven d'enlloc. Així­ que es va decidir vendre els terrenys amb l'ermita perquè algú altre trobés el finançament necessari que n'eviti la desaparició. La nova propietària és Mercè Tacies, que ha comprat el temple al Bisbat de Solsona amb el compromí­s de restaurar-lo.
La Mercè ha viscut en els últims anys a Parí­s amb el seu marit, un prí­ncep vietnamita, i ara vol construir-se una casa en aquestes terres de la Segarra, la comarca on van néixer els seus pares.

Diu que així­ li serà més fàcil tenir cura d'aquesta ermita, que ha trobat en ruïnes. La Mercè busca mecenes que l'ajudin a rehabilitar la capella. Una edificació construïda entre els segles XI i XIII, que projecta envoltar d'una explotació de plantes medicinals i aromàtiques.

L'abandó del temple i els espolis de què ha estat objecte han deixat el monument en un avançat estat de degradació. El Bisbat de Solsona ha pres la decisió de vendre'l com una via per frenar-ne el deteriorament.

La venda de l'ermita ha generat opinions de tot tipus entre els veïns de la Prenyanosa i els nuclis pròxims. La nova propietària del temple té la intenció d'obrir al públic aquest espai, almenys un cop a l'any, per acollir-hi diverses activitats com xerrades o concerts.

Vista de l'ermita. - Cervera
Vista de l'ermita.


Font: Televisi� de Catalunya   + info (enllaç extern)

Etiquetes: bisbat venda ermita

Ho vols compartir?


dilluns, 11 de Desembre de 2023
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)

Informacions Destacades

1 Compte bancari
2 Objectius
10 més llegides

Butlletins

Full 1
Romanço
Són en format PDF. S'obren en una nova finestra