Prenyanosa divendres 19 setembre 2003 Autor: Emili Miramunt Camps

Opinió: Voleu comprar una ermita?


<< Tornar     

La meva amiga Rosa Mari m'ha fet arribar, via correu electrònic, una nombrosa documentació relativa a la venda d'una ermita romànica que s'ha produït en el terme de la Prenyanosa, poble agregat al municipi de Cervera, i que ha encabritat el veïnat d'aquelles contrades fins al cap damunt.

Per fer-ho curt, ja que disposo de poc espai, i pel que es desprèn d'aquesta documentació, el bisbat de Solsona s'ha polit aquest any 2003, per la irrisòria quantitat de 1.200 euros, l'ermita romànica de Sant Miquel de Tudela, catalogada des del 1986 com a bé d'interès local, a una dama francesa que el primer que ha fet ha estat tallar i impedir el pas a tota la gent d'aquells verals que secularment utilitzaven aquella ermita i el el seu entorn com a lloc de trobada en dates assenyalades com el Dilluns de Pasqua i altres ocasions.

Sincerament, em costa d'entendre com una entitat com l'Església demostri tan poca sensibilitat cap a la gent d'aquells pobles, venent-se a una nouvinguda un patrimoni històric i emocional per un grapat de llenties. í‰s ben cert que aquella ermita pertany legalment a l'Església i que, per tant, pot fer-ne el que vulgui, però no és menys cert que l'Església s'ha fet i s'ha mantingut per les aportacions i pel suport dels feligresos, i és per això que casos com aquest contribueixen decididament que la gent puguem sentir-nos traïts, per tant, cada vegada més allunyats d'un ens inventat per ser element cohesionador, i no com en aquest cas disgregador i fomentador de raons i disgustos. A algú li sembla lògic que per 1.200 fastigosos euros el bisbat de Solsona fomenti les divisions veïnals? Si el que vol és treure's del damunt aquesta ermita, que l'ofereixi a la gent d'aquella zona, la gent que l'ha estimada durant segles, i si vol amb la condició que la cuidin, que hi treballin els caps de setmana per restaurar-la. Segur que ho farien de bon grat. Però vendre-se-la a una estrangera que segurament l'únic que vol és presumir de la propietat d'una peça romànica davant les seves amistats, em sembla una indignitat. I per això em sumo a les protestes que hi ha organitzades.

Font: Diari d'Igualada

Una cadena barra el pas al lloc. - Torà
Una cadena barra el pas al lloc.


Font: Diari d�Igualada Etiquetes: bisbat venda ermita opinió

Ho vols compartir?


divendres 10 juliol 2020
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)

Informacions Destacades

1 Compte bancari
2 Objectius
10 més llegides

Butlletins

Full 1
Romanço
Són en format PDF. S'obren en una nova finestra

Traductor / Translator