editorial dimarts, 2 de Agost de 2011 Autor: editor

La caserna de la guàrdia civil de Torà, un exemple de malbaratament


<< Tornar     

L'edifici està desocupat des de l'any 1998

Vista exterior del recinte
Vista exterior del recinte Foto: Ramon Sunyer

La caserna de la guàrdia civil és una de les darreres obres de l'era Roldán i gairebé ni s'estrenà ja que al poc temps, l'any 1998, es va tancar i els efectius locals van ser traslladats a la caserna de Solsona.

El programa electoral del grup INTO de l'any 2003 ja presentava l'interès a negociar amb el 'Ministerio del Interior' el traspàs del recinte a la població per tal de poder recuperar aquest edifici per usos municipals.

L'octubre del 2004, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, va demanar al govern espanyol la cessió dels terrenys que ocupen 30 cases caserna de la Guàrdia Civil a Catalunya, entre elles la de Torà, per fer-hi habitatges socials o de promoció pública.

En una visita a Torà el maig del 2007, el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, es va comprometre també a presentar una iniciativa parlamentària per tal de reclamar al govern de l'Estat el traspàs de la caserna de la Guàrdia Civil al municipi, a instàncies dels membres de la candidatura d'Esquerra Republicana de la localitat.

Amb el pas del temps l'edifici s'ha anat degradant i ha sofert diferents actes de vandalisme, ja no hi queda res del parament inicial i el mobiliari exterior està tot destrossat. Pel que sembla ni el propietari el 'Ministerio del Interior' ni l'ajuntament han fet res per impedir que l'edifici resti exposat als atacs ni tampoc han sabut donar-li una altra utilitat que fos profitosa pel municipi.

La caserna està situada darrera el camp de futbol, disposa de 5 habitatges i espais comuns. Ocupa un solar de 1.500 m2 que l'ajuntament de Torà va donar a l'estat el 27 de gener de 1972, en temps del dictador.

Les portes estan totes esbotzades - Torà
Les portes estan totes esbotzades
Foto: Ramon Sunyer
La caserna disposa de 5 habitatges - Torà
La caserna disposa de 5 habitatges
Foto: Ramon Sunyer
El parc infantil - Torà
El parc infantil
Foto: Ramon Sunyer
La Llar d'infants el Jardí­ està situada al costat de la caserna - Torà
La Llar d'infants el Jardí­ està situada al costat de la caserna
Foto: Ramon Sunyer
Vols veure més fotos?


Etiquetes: casernes guàrdia civil torà

Ho vols compartir?