Presó a Estaràs divendres, 30 de Desembre de 2011 Autor: editor

La Generalitat buida presons en descartar construir la de Tàrrega


<< Tornar     

La falta de recursos n'és el principal motiu

El nou centre penitenciari de Tàrrega, anunciat el 2005, continua sense tenir data data de construcció després que el Govern anunciés que podria fer marxa enrere per les retallades i per l'estancament de la població reclusa. Davant de la falta de recursos per construir nous centres, la Generalitat ha optat per desmassificar presons,a còpia d'expulsar immigrants en situació irregular i atorgar llibertats condicionals, segons es desprèn de les dades facilitades pels sindicats. A la presó de Ponent, per exemple, han estat excarcerats 31 reclusos en l'últim mes i mig, segons aquestes fonts. Es tracta d'immigrants en situació irregular que es trobaven al centre obert i que han estat expulsats als seus països d'origen.

Per la seua part, UGT va acusar ahir Justí­cia d'atorgar la llibertat condicional a alguns reclusos de diverses presons catalanes. El seu portaveu, Xavier Martí­nez, va afirmar que "una de les mesures que s'està implantant és l'avanç de la llibertat condicional sense que els interns compleixin els requisits de rehabilitació bàsics per poder accedir-hi". Encara que no tenen dades exactes, els sindicats asseguren que aquesta mesura afecta 500 presos i que es produeix perquè es pressiona els equips perquè elaborin informes que afavoreixin la sortida dels interns.

Fonts de Justí­cia van desmentir el que consideren 'una acusació molt greu' i van negar que es pressioni els professionals encarregats d'elaborar els informes que s'entreguen al jutge de vigilància penitenciària, que és qui autoritza la llibertat condicional. Segons Justí­cia, en tot el 2010 es van concedir 731 llibertats condicionals a tot Catalunya i, a data de 31 de novembre del 2011, se n'havien atorgat 702, una xifra molt similar a la de l'any passat. Les mateixes fonts sí­ que van reconèixer, en canvi, que es treballa en una circular en què s'informa que Justí­cia vol fer ús d'una eina 'infrautilitzada' per reduir la massificació de les presons, encara que la mesura no ha començat a aplicar-se. Fonts penitenciàries han explicat que aquesta mesura consisteix a analitzar si es pot concedir la llibertat condicional a presos que disfruten del tercer grau (només van a la presó a dormir). Per fer-ho, ho ha de proposar la presó i autoritzar-ho el jutge.Font: lleida.com Etiquetes: presons justí­cia tàrrega

Ho vols compartir?