Presó a Estaràs dimarts, 10 de Maig de 2005 Autor: Redacció

Veïns de la Segarra i l'Anoia constitueixen una plataforma contra el projecte de presó


<< Tornar     

Veïns de més de vint localitats de la comarca de la Segarra i l'Anoia constituiran avui una plataforma contra l'edificació d'una presó a la Segarra. D'aquesta manera volen mostrar la seva oposició a la proposta de la Generalitat d'instal·lar un centre penitenciari en el municipi d'Estaràs, a 300 metres de Pujalt i molt a prop de les dues comarques. El projecte també ha despertat les queixes de la majoria dels ajuntaments.

L'alcalde de Pujalt, Antoni de Solà, ha assegurat que des dels consistoris es donarà suport a la plataforma i s'intentarà parlar amb els responsables judicials. De Solà considera que el sistema penitenciari s'ha generat, sobretot, en l'àmbit urbà i per tant, s'ha de resoldre dins d'aquesta zona.

"Els territoris rurals només podem oferir tranquil·litat, en cap cas podem donar grans serveis. Una infraestructura com una presó trencaria amb la nostra dinàmica", ha afegit.

A més, l'alcalde de Pujalt ha constatat una falta de comunicacions i serveis bàsics a la zona, com ara una instal·lació d'aigua o electricitat. Segons la seva opinió, "no es pot entendre per quin motiu la Generalitat ha elegit aquest lloc, tret que cregui que com que som poca població, ens queixarem menys".

El Consell d'Alcaldes s'ha mostrat a primera instància disposat a escoltar la proposta de la Generalitat, encara que ha canviat la seva actitud. Tot i així­, caldrà esperar fins dilluns que ve quan el secretari de Serveis Penitenciaris, Albert Batlle, es desplaci a la zona.

Font: Europa Press   + info (enllaç extern)

Etiquetes: presó segarra plataforma

Ho vols compartir?