Presó a Estaràs dimecres, 4 de Maig de 2005 Autor: Redacció

Els alcaldes de la Segarra es reuniran per analitzar la possible ubicació d'una presó a la comarca


<< Tornar     

Els alcaldes de la Segarra es reuniran els pròxims dies per analitzar la possible ubicació d'un centre penitenciari a la comarca. La reunió es farà abans d'escoltar els arguments del Director General de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Albert Batlle, que se celebrarà a finals de la setmana pròxima. El centre, amb una capacitat per a 500 reclusos, no es construiria abans del 2010.

L'alcalde de Cervera, Salvador Bordes, ha reconegut que la presó comporta certs beneficis "per als municipis que l'acullen en forma d'inversions i de creació de llocs de treball". De totes maneres, també hi ha inconvenients que s'han que posar sobre la taula, per això ha remarcat que "tots ens hem de manifestar i cadascú ha de poder donar la seva opinió".

En aquest sentit, ha assegurat que "el director general ho està fent molt bé, perquè en tot moment ha estat clar i està explicant les coses obertament".

La Conselleria de Justí­cia estudia ubicar una presó en el triangle format pels municipis de Sant Ramon i Estaràs, a la Segarra, i Cunill a l'Anoia.

L'alcalde de Cervera creu que la ubicació és aquesta perquè "és a la Catalunya Central i molt ben comunicada tant amb Lleida com amb Barcelona". "Té l'Eix Transversal al costat i els accessos són molt bons", ha assegurat.

La construcció d'una presó a la Segarra suposaria una inversió d'obra superior als 30 milions d'euros i crearia uns 500 llocs de treball.Font: Europa Press   + info (enllaç extern)

Etiquetes: presó segarra alcaldes segarra

Ho vols compartir?