Presó a Estaràs dimecres 11 maig 2005 Autor: Redacció

Els veïns de la Segarra s'organitzen contra la instal·lació d'una nova presó a la comarca


<< Tornar     

Ni la Conselleria de Justí­cia ni tampoc l'Ajuntament d'Estaràs han confirmat oficialment que aquest municipi de la Segarra acollirà la nova presó. í‰s més, l'alcalde d'Estaràs assegura públicament que dóna suport als veïns del poble, que s'oposen al centre penitenciari. Aquesta oposició també l'han mostrat la resta de pobles pròxims a l'indret on s'hauria projectat la presó. Per la seva banda, veïns d'aquests municipis han constituït una plataforma.

Uns 200 veïns de la trentena de pobles de la Segarra i l'Anoia afectats per la possible construcció d'una presó en una zona al lí­mit de les dues comarques s'han reunit a Sant Ramon. Van constituir una plataforma que en el pròxim mes recollirà firmes contra el centre penitenciari per presentar-les al Parlament.

La mesura arriba després que els ajuntaments de la zona s'han manifestat contra la presó. També ho ha fet el d'Estaràs. Malgrat això, l'alcalde, d'un grup independent, ha estat acusat per ajuntaments de la Segarra governats per CiU de negociar d'amagat amb la Generalitat la instal·lació del centre penitenciari. Però, de portes enfora, la postura de tots els municipis és la mateixa.

L'indret que podria acollir la presó, al nucli de Ferran, és al costat mateix de l'Eix Transversal i ben a prop de l'autovia de la Nacional-II. A més, a pocs quilòmetres hi ha els jutjats de Cervera. Segons el sí­ndic de greuges, les presons són necessàries però s'han de consensuar amb el territori.

La Conselleria de Justí­cia té previst pronunciar-se sobre la possible instal·lació d'una presó a la Segarra dimarts que ve.Font: Telenoticies.com   + info (enllaç extern)

Etiquetes: presó segarra protestes

Lectures: 531 Darrera: 14.05.2021

Ho vols compartir?


dimecres 22 setembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)

Informacions Destacades

1 Manifest i recollida de signatures
2 Objectius
10 més llegides

Traductor / Translator