Presó a Estaràs dimecres, 18 de Maig de 2005 Autor: Redacció

Batlle anuncia als alcaldes que el Govern imposarà la presó a la Segarra


<< Tornar     

l secretari de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Albert Batlle, ha deixat clar aquesta passada nit a Cervera que el Govern imposarà la construcció d'una presó a la Segarra tot i l'oposició que aquest pla ha despertat a la comarca. Batlle va exposar ahir el projecte als alcaldes de la zona i va assegurar que la nova presó entrarà en funcionament al 2010.

No va ser una trobada tranquil·la ja que uns 150 manifestants de la Plataforma No a la Presó el van esperar les tres hores que va durar la reunió amb els alcaldes. Una dotació d'antidisturbis dels mossos el va haver d'escoltar fins a la sortida de Cervera perquè els manifestants li bloquejaven el pas. Batlle va assegurar als alcaldes que, tot i que encara no hi ha una opció de compra de terrenys, la Generalitat ja ha fixat la mirada al municipi d'Estaràs en una zona situada al costat de l'Eix Transversal, en el triangle que formen els nuclis de Portell (a Sant Ramon), Ferran (Estaràs) i Cunill (Pujalt). Per a la construcció del nou centre penitenciari es preveu un termini de dos anys, i de dos més per a la tramitació d'expedients i projectes.

La de la Catalunya central serà una presó amb una capacitat d'entre 500 a 750 reclusos que ocuparà una superfí­cie d'unes 8 hectàrees. La vigilància del centre tindrà una dotació de seixanta efectius dels Mossos d'Esquadra i estarà envoltada d'un doble perí­metre de seguretat format per dos murs de formigó de 6 metres d'alçada. Pel que fa al personal, la proposta contempla una dotació de 417 treballadors entre personal de vigilància i sanitari. La inversió total supera els 69 milions d'euros.Font: Diari Segre on-line   + info (enllaç extern)

Etiquetes: presó segarra generalitat

Ho vols compartir?