Presó a Estaràs dijous, 2 de Juny de 2005 Autor: Redacció

Estaràs està disposat a oposar-se a la construcció de la presó


<< Tornar     

El president del Consell Comarcal de la Segarra, Adrià Maquilles, ha anunciat avui que l'Ajuntament d'Estaràs "ha manifestat per carta" al consell la seva intenció de fer "totes les accions legals necessàries" per oposar-se a la construcció al municipi de la presó que pretén instal·lar el Govern català. Maquilles ha assegurat que la localitat lleidatana està disposada "a arribar on faci falta i fins i tot al Tribunal Constitucional (TC), que és l'última instància", per "defensar que tenen potestat sobre el seu municipi i no volen aquesta implantació" del Govern.

Maquilles ha acudit avui al Parlament al costat del president del Consell d'Alcaldes de la Segarra, Ramon Trullols, per lliurar a registre un informe amb els "acords adoptats per unanimitat" en aquests dos organismes comarcals en contra de la instal·lació d'una presó en qualsevol punt de la comarca.

Per altra banda, representants de la Plataforma contra la Presó han acudit també a la Cambra catalana amb unes 8.000 firmes en contra de la presó a Estaràs, que finalment no han lliurat al rebre el compromí­s d'ERC d'intentar frenar el projecte. Després de reunir-se amb els republicans en el Parlament, la plataforma ha decidit no presentar els seus signes perquè €œERC ha dit està treballant dins del tripartit i que veu possibilitats que no hi hagi presó a la Segarra", ha afirmat a Europa Press el portaveu de la plataforma, Ramon Vendrell.

El portaveu ha dit, tot i això, que la plataforma acabarà presentat les firmes si no veu resultats en els pròxims dies. Encara que avui han portat al Parlament 8.110 firmes, ha assegurat que en tenen unes 12.000, i ha assenyalat que esperen continuar compilant firmes en la manifestació prevista per demà a la tarda a Barcelona.

Font: Europa Press   + info (enllaç extern)

Etiquetes: presó segarra estaràs

Ho vols compartir?