Presó a Estaràs divendres, 3 de Juny de 2005 Autor: Redacció

Tremp s'ofereix a la Generalitat per acollir la presó que rebutja la Segarra


<< Tornar     

L'alcalde de Tremp, Joan Ubach (CiU), ha plantejat al secretari de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Albert Batlle, que el Govern català tingui en compte l'opció de la capital del Pallars Jussà per ubicar-hi la presó que rebutja el municipi d'Estaràs, a la comarca de la Segarra.

L'alcalde es va dirigir fa uns dies a la Conselleria de Justí­cia per tenir un primer contacte i, finalment, ahir es va reunir amb Batlle per presentar-li la proposta. Segons Ubach, Batlle "es va mostrar molt agraït perquè mostréssim aquesta predisposició inicial, però no es va manifestar en cap sentit perquè tenen altres opcions".

Durant la reunió, Ubach va preguntar a Batlle els beneficis econòmics que suposaria un equipament d'aquestes caracterí­stiques per a la població i la resta de la comarca i es va mostrar convençut que "ens rellançaria com a ciutat i com a comarca".

"Hem plantejat una declaració d'intencions perquè ens tinguin en compte en la decisió que prengui la Generalitat, que té altres opcions, i després valorarem amb el territori si ens interessa", ha assenyalat.

En declaracions a TV3 recollides per Europa Press, l'alcalde va matisar que, en qualsevol cas, aquest oferiment no suposa l'acceptació definitiva de la presó, ja que això "dependrà totalment de si les formacions polí­tiques i la ciutadania realment qui una instal·lació d'aquest tipus, amb els seus avantatges econòmics i els seus inconvenients". "El que no farem és acceptar-ho si tothom hi està en contra", va afegir.

Respecte als beneficis que reportaria la presó, Ubach va recordar que el Pallars Jussà "no té les possibilitats econòmiques que tenen altres comarques" i la instal·lació d'aquest equipament no suposaria "només diners" sinó "permisos d'obres, millores d'accessos, estem parlant de molts interessos".

Tot i això, va admetre que les deficiències de la xarxa viària que connecten la comarca podrien ser un element en contra. "Estem incomunicats i no som a prop de la capital, de Barcelona".

Per part seva, el primer tinent d'alcalde, Josep Ardanuy (ERC), va afirmar que Tremp ha plantejat "obertament" la seva candidatura per acollir la presó perquè "pot suposar un revulsiu econòmic per a Tremp i la comarca del Pallars Jussà", ja que significaria "la creació de 500 llocs de treball i una millora de les comunicacions i altres infraestructures".

L'oferta del municipi de Tremp coincideix amb la manifestació que tindrà lloc avui enfront del Palau de la Generalitat en contra de la instal·lació d'una presó en la Segarra. Els veïns d'Estaràs van llançar ahir l'amenaça d'acudir al Tribunal Constitucional (TC) si finalment la Generalitat decideix ubicar la presó en aquest municipi.

Font: Europa Press   + info (enllaç extern)

Etiquetes: presó segarra tremp

Ho vols compartir?