Presó a Estaràs divendres, 3 de Juny de 2005 Autor: Redacció

El PSC veu CiU 'poc legitimada' per oposar-se a les noves presons perquè "durant deu anys no n'ha construït" cap


<< Tornar     

El diputat del PSC í€lex Masllorens ha respost avui CiU que la federació nacionalista "està poc legitimada" per oposar-se a la possible ubicació d'una presó a la comarca de la Segarra perquè "durant deu anys no van construir presons", fet que, segons ell, ha provocat la massificació dels centres penitenciaris.

En declaracions a Europa Press, Masllorens ha dit que el reclamat "equilibri territorial" per instal·lar les presons no el va tenir en compte CiU quan va preveure acollir uns 3.000 interns a Can Brians.

A més, Masllorens ha mostrat la seva sospita que qualsevol lloc triat per instal·lar les futures presons hauria estat criticat per CiU per fer oposició. En aquest sentit, ha dit que "el que s'espera d'un partit que vol ser alternativa de govern és responsabilitat".

Finalment, el diputat socialista ha considerat poc afortunada l'equiparació que la plataforma contra la presó de la Segarra fa entre residus i "persones temporalment privades de llibertat".

Aquesta tarda unes 300 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat pel centre de Barcelona en protesta per la possible ubicació d'una presó a la comarca de la Segarra.

En el manifest, la plataforma assegura que "de cap manera es pot acceptar que el medi rural, que és la font d'aprovisionament de la societat urbana en primeres matèries i recursos naturals, sigui el destí­ de les seves emissions contaminants com ara residus o abocadors, i tampoc l'ocupació del sòl rural per instal·lar centres de problemàtica social, les presons, que són generades per la societat urbana principalment".

El portaveu parlamentari de CiU, Felip Puig, ha dit que "el Govern aprova un pla de presons en què no està previst cap presó a les comarques de Lleida, i en què es preveuen uns criteris que en el cas d'Estaràs no se'n compleix ni un, i per comoditat, fins i tot per partidisme i sectarisme, es decideix ubicar-la a la Segarra". Puig ha qualificat la decisió d'"arbitrària" i "incoherent".

Font: Europa Press   + info (enllaç extern)

Etiquetes: presó segarra psc ciu

Ho vols compartir?