Presó a Estaràs dissabte 11 juny 2005 Autor: Redacció

L'Anoia és una de les alternatives que estudia Justí­cia per ubicar la presó d'Estaràs


<< Tornar     

La presó d'Estaràs podria anar a parar a alguna localitat de l'Anoia. Segons el delegat del govern de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Jaume Gilabert, aquesta comarca és una de les set alternatives que estudia el Departament de Justí­cia. Gilabert ha explicat que tant a l'Anoia com a altres comarques com la Conca de Barberà, les Garrigues, l'Urgell i el Pallars hi ha municipis que estarien interessats a acollir la presó voluntàriament.

En tots aquests casos, segons Gilabert, han estat els mateixos ajuntaments els que han entrat en contacte amb el Departament de Justí­cia per negociar la possibilitat d'acollir el centre penitenciari que inicialment s'havia de fer a Estaràs.

De totes maneres, Gilabert ha explicat que "el fet que hi hagi negociacions obertes no vol dir que aquests pobles tinguin una predisposició total". Pel delegat de la Generalitat a Lleida "caldrà esperar a finals de juny per conèixer l'emplaçament definitiu de la presó, que queda pendent d'ubicació en el nou Pla d'Equipaments Penitenciaris 2010".

Gilabert ha descartat definitivament la possibilitat d'ubicar la presó a la Segarra després de conèixer l'oposició rotunda de tots els pobles de la comarca. Jaume Gilabert ha remarcat que "la voluntat del govern és no imposar cap infraestructura a cap Ajuntament que no la vulgui".

Font: Telenoticies.com   + info (enllaç extern)

Etiquetes: presó segarra anoia

Lectures: 725 Darrera: 01.10.2022

Ho vols compartir?