Presó a Estaràs dimarts, 28 de Juny de 2005 Autor: Redacció

La Generalitat vol que la nova presó de Tàrrega entri en funcionament al 2009


<< Tornar     

El nou centre penitenciari de Tàrrega es dirà La Corbella i la Generalitat vol que entri en funcionament al 2009. Ocuparà un total de vuit hectàrees i mitja i tindrà uns 50.000 metres quadrats construïts. En total, podrà acollir entre 500 i 750 presos i estarà ubicat als afores de la capital de l'Urgell, ben comunicat amb l'autovia A-2. La inversió prevista és d'uns 70 milions d'euros.
Així­ ho ha explicat el Secretari de Serveis Penitenciaris, Albert Batlle, que ha destacat que en vuit o nou mesos esperen tenir ja enllestits els instruments de planejament per començar a licitar obres. Batlle ha destacat que el centre de La Corbella donarà sortida a la massificació que hi ha hores d'ara a Ponent.
El secretari de Serveis Penitenciaris també ha destacat que s'ha triat la capital de l'Urgell per la seva ubicació, al centre de Catalunya.
Albert Batlle també ha assegurat que la reivindicació històrica de la construcció d'un jutjat a Tàrrega es tindrà, a partir d'ara, molt en compte.

Així­, passa a ser una de les prioritats en la que serà la nova organització territorial de Catalunya. La presó de La Corbella representarà un impacte econòmic pel territori de 16 milions d'euros, vuit més que el pressupost del consistori targarí­. Una altra curiositat és que, amb els seus 500 llocs de treball, serà l'empresa més gran de la capital de l'Urgell.



Font: Lleida.com   + info (enllaç extern)

Etiquetes: presó segarra tàrrega

Ho vols compartir?