Catalunya dimarts, 25 de Abril de 2006 Autor: editor

Josep Maria Besora serà el nou director general de Desenvolupament Rural


<< Tornar     

La remodelació del govern tripartit ha comportat l'ascens al càrrec de l'històric dirigent d'Unió de Pagesos.

El Govern tripartit s'ha conjurat per a primar el que el mateix president de la Generalitat, Pasqual Maragall, denomina "cultura de Govern" per damunt de la "cultura de coalició" reivindicada pels partits socis del tripartit i especialment en les últimes hores per ICV i el seu president i conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, en manifestar el seu desacord amb la remodelació de l'executiu.

El conseller primer, Josep Bargalló, ha fet pública una reflexió que Maragall ha traslladat en l'habitual dinar dels dilluns del nucli dur del Govern, ahir en absència de Saura mateix, que es trobava al Senat, en què ha subratllat que el Govern "no ha de parlar de cultura de coalició sinó de cultura de Govern".

Bargalló ha assenyalat que el Govern i la seva acció és "única, unitària i solidària", fet que no suposa que sigui "uniformista ni uniformitzada" ni que els consellers hagin de renunciar als seus plantejaments polí­tics, però sí­ obliga a deixar en mans dels partits termes com "cultura de coalició".

Segons Bargalló, aquesta reflexió ha estat traslladada al conseller Saura, que s'hauria mostrat, "evidentment", d'acord, tancant així­ l'escalada de declaracions procedents d'ICV, que fins i tot havia portat Saura a establir "un abans i un després" en les relacions entre els socis del Govern.

Al costat de Bargalló, el portaveu del Govern, Joaquim Nadal, ha insistit en la "cultura de Govern" i ha sostingut que qualsevol "comentari o especulació" sobre la remodelació de l'Executiu ja és "passat pur". "El Govern camina" i ha posat com a exemple l'aprovació del que ha anomenat "llei Milà" de dret a l'habitatge.

En aquest ambient, el Consell Executiu d'avui ha aprovat la primera "tanda" de nomenaments d'alts càrrecs fruit de la remodelació feta efectiva la setmana passada i que ha acabat per constituir el que Maragall ha qualificat, segons Bargalló, com el "segon Govern" tripartit.

A més, s'ha apressat a defensar el nomenament de Xavier Vendrell com a conseller de Governació i que ha considerat "indiscutible des del Govern". En aquesta lí­nia, ha rebutjat les crí­tiques de l'oposició d'acord amb la polèmica de les cartes reclamant el compliment de la carta financera d'ERC i ha recordat que "al Govern no li consta que s'estigui investigant" coacció ni cap extorsió.

ASCENSOS.

Els nomenaments són la majoria ascensos de personal que ja treballava en les respectives conselleries i està prevista una nova tanda per a la setmana que ve. De fet es farà una reunió del Consell Executiu exclusiva per aprovar nomenaments abans de les reunions de les comissions sectorials de govern.

Així­, Ramon Canal, procedent de la Secretaria General de Governació i Administracions Públiques, ocuparà la Secretaria General de la Conselleria Primera en substitució de l'ara conseller de Governació, Xavier Vendrell, qui al seu torn ha anunciat per a la setmana que ve el nomenament del seu nou secretari general.

Per la seva banda, Josep Vendrell, actual director del gabinet del conseller Joan Saura, ocuparà la Secretaria General de la Conselleria de Relacions Institucionals i Participació, en substitució de Francesc Baltasar, nou conseller de Medi Ambient i Habitatge.

En Medi Ambient i Habitatge, Ricard Fernández Ontiveros ocuparà la Secretaria General, deixant la secretaria d'Habitatge en mans de Carme Trilla, fins ara directora general d'Habitatge. La fins ara secretària general, Genoveva Català passarà a ocupar el càrrec de gerent de l'Agència de Residus de Catalunya.

Per la seva banda, Manel Hernández ocuparà la direcció de l'Agència Catalana de l'Aigua en substitució de Jaume Solà, que deixaria l'Administració.

També hi ha nombrosos nomenaments en la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, la Secretaria General o de la qual cuparà el fins ara primer secretari del PSC a Lleida i diputat en el Parlament Joaquim Llena.

A més, Josep Maria Besora serà el nou director general de Desenvolupament Rural, càrrec que ocupava l'actual conseller del ram Jordi William Carnes. Per la seva part, Montserrat Gil de Bernabé serà la nova directora general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries.

En la Conselleria de Salut, Marta Aymerich ocuparà la secretaria d'Estratègia i Coordinació, que ocupava fins ara el nou conseller d'Universitats, Manel Balcells, que al seu torn s'agafarà uns dies per fer canvis en el seu departament.

Finalment, en la conselleria de Cultura, Josep Maria Carreté serà el nou director de Patrimoni Cultural, en substitució de Francesc Tarrats.

Font: Europa Press   + info (enllaç extern)

Etiquetes: govern nomenaments

Ho vols compartir?


dimecres, 17 de Juliol de 2024
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Plànols

Plànol urbà
Plànol nuclis i masies
Són en format PDF i qualitat per imprimir. Us descarregarà l'arxiu a l'escriptori