Cultura divendres, 24 de Desembre de 2010 Autor: editor

Bruc, l'èpica catalana al cinema


<< Tornar     

Arriba a les pantalles de cinema la pel·lí­cula dirigida per Daniel Benmayor, preestrenada el passat dilluns a Manresa.

Escena de la pelí­cula Bruc
Escena de la pelí­cula Bruc

Explica la llegenda que el 6 de juny de 1808, en plena Guerra del Francès, Isidre Casanoves, un jove carboner de Santpedor, va aconseguir vèncer les tropes de l'imparable Napoléo amb l'única ajuda d'un timbal i l'eco de les muntanyes de Montserrat. La pel.lí­cula recrea aquest fet i un hipotètic després on l'exèrcit francès encoleritzat en assabentar d'aquest fet manen buscar i matar aquest jove noi que intentarà fugir per la formació rocosa de Montserrrat.

Aquesta és la història de Bruc una pel·lí­cula que aposta per l'acció i la tensió, com explica Benmayor: 'M'interessava explorar com un noi normal es veia obligat a lluitar per la seva supervivència, no només narrar un episodi històric de fets i batalles'.

Bruc és fonamentalment un film d'acció basat en una història real, amb elements de western, on l'heroi entronca amb els films de karate de la mí­tica factoria Shaw Brothers de Hong Kong. Tots els elements d'acció estan molt aconseguits. La pel.lí­cula dura una hora i mitja i aconsegueix entretenir.

Localitzacions a diferents indrets del paí­s
Les muntanyes de Montserrat es converteixen en les vertaderes protagonistes del film, són un personatge que transcendeix més enllà que la resta, però els productors van buscar altres indrets catalans a l'hora de localitzar. D'aquesta manera, per representar Montserrat es va trobar l'arquitectura gòtica del Monestir de Santes Creus; l'escenari de la batalla es va rodar al Parc Natural dels Ports d'Arnes, a les terres de Lleida, i el poble del Bruc es va localitzar a la població de Mura (Bages). Ara bé, les espectaculars coves de la batalla final són les coves de Salnitre de Collbató, en un dels vessants de Montserrat.

Repartiment excepcional
El film compta amb un repartiment de luxe: Juan José Ballesta és el protagonista , l'Astrid Bergès-Frisbey (Gloria), que participa el rodatge de la quarta part de 'Pirates del Carib', Moussa Maaskri (Attab), Nicolas Giraud (Nouaille), Vincent Perez (Maraval), Jérí´me Le Banner (Baraton), lluitador professional de kickboxing i K1, i el català Santi Millán (De la Mata), que interpreta el paper d'un afrancesat de males intencions.

El director és Daniel Benmayor, que debutà amb Paintball, amb guió de Patxi Amézcua i Jordi Gasull. Està produïda pel barcelonès Edmon Roch (Ikiru Films), el director de fotografí­a Juan Miguel Azpiroz, els efectes especials a càrrec de Reyes Abades i la música de Xavier Capellas. L'eurovisiva Beth Rodergas canta el tema central que surt als tí­tols de crèdit finals. El cost de la producció és de 4.100.000 ‚¬

L'any 1981 el director Jorge Grau va realitzar una pelí­cula sobre aquesta història, La Leyenda del Tambor, protagonitzada per Jorge Sanz .

Enllaços d'interès
Grup al facebook
blog

Pelí­cula Bruc -
Pelí­cula Bruc
Escena de la pelí­cula Bruc -
Escena de la pelí­cula Bruc


Etiquetes: cinema bruc timbaler èpic català

Vídeos

Tràiler en català

Ho vols compartir?