Cultura divendres 4 març 2011 Autor: editor

El concert de Sopa de Cabra, un èxit de taquilla


<< Tornar     

L'únic concert del retorn de Sopa de Cabra serà el proper 9 de setembre al Palau Sant Jordi

Sopa de Cabra, anunciant el retorn

Les entrades s'han posat a la venda avui a les nou del matí­ i, en una hora i mitja ja s'han venut les 12.000 entrades disponibles a través del ServiCaixa. Ara ja només en queden disponibles al Corte Inglés, al telèfon 902.400.222, i al Telentrada. El Palau Sant Jordi té un aforament de 18.000 espectadors.

Sopa de Cabra va anunciar abans d'ahir que tornaria per fer un únic concert el 9 de setembre de 2011 a dos quarts de deu del vespre. Durant la conferència de premsa el grup va dir i repetir que no pensaven pas fer discos ni cançons noves, encara que 'mai no es pot dir mai', van admetre. Com va precisar en Quintana, 'no és un retorn, és una retrobada'. Feia uns dos anys que els rondava pel cap la idea de fer alguna cosa plegats, i finalment van decidir que la millor opció era fer un únic concert en un any tan especial com el 2011. 'El poder de les efemèrides empeny molt', va dir Quintana. I és que justament enguany es commemora el vint-i-cinquè aniversari del naixement del grup gironí­, el desè de la seva dissolució, i el vintè del macroconcert al Palau Sant Jordi, el 14 de juny de 1991, amb Sopa de Cabra, els Pets, Sau i Sangtraït.

El concert comptarà amb la mateixa formació que es va acomiadar l'any 2001 a la sala Razzmatazz: Gerard Quintana, Josep Thió, Cuco Lisicic, Josep Bosch, Jaume Soler i Eduard Font. Pel que fa al repertori, el grup a obert el seu mur al facebook per a que els fans puguin dir quina cançó no pot faltar al concert.

Sopa de Cabra va ser un dels fenòmens musicals del paí­s a la dècada dels noranta amb discos tan reconeguts com el 'Ben endins' (1991), pel qual van rebre un disc de platí­ l'any 2000, en vendre'n 100.000 còpies, i 'Nou' (1998), Cançons com L'Empordà, Camins, El Far del Sud o El boig de la ciutat ja formen part de l'imaginari de diverses generacions.

El grup es va dissoldre el 2001, i durant tot aquest temps, els seus membres han continuat amb les respectives carreres en solitari. Gerard Quintana, Josep Thió i ha aparegut el grup Kabul Babà, on hi ha Jaume Soler "Peck" i Francesc "Cuco" Lisicic. Josep Bosch també va formar part d'aquest grup durant la gravació del seu primer disc ("Club") i la gira posterior.

Membres

Gerard Quintana - veus
Josep Thió - guitarra
Joan "Ninyí­n" Cardona - guitarra
Francesc "Cuco" Lisicic - baix
Josep Bosch - bateria
Julio Lobos - teclats (de 1994 a 1999)
Jaume Soler "Peck" - guitarra (a partir de 1997)
Eduard Font - teclats (a partir de 1999)
Discografia

Sopa de Cabra (1989)
La Roda (1990)
Ben endins (1991) (Directe)
Girona 83-87 "Somnis de Carrer" (1992)
Mundo Infierno (1993)
Al·lucinosi (1994)
Sss... (1996)
La nit dels anys (1997) (Directe)
Nou (1998)
Dies de Carretera (2000)
Plou i fa sol (2001)
Bona nit, malparits! (2002) (Directe)
El llarg viatge (2003)
Podré Tornar Enrere. El Tribut a Sopa de Cabra (2006)

Gerard Quintana, actuant en solitari -
Gerard Quintana, actuant en solitari


Etiquetes: músics sopa de cabra rock discografia palau sant jordi

Vídeos

L'empordà

El far del sud

Camins

Ho vols compartir?


dilluns 1 juny 2020
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Exposicions Festa Major Torà 2018
Exposicions Festa Major Torà 2018
65 Fotos
Festa del Brut i la Bruta 2016
Festa del Brut i la Bruta 2016
65 Fotos
Museu fusteria cal Ventureta
Museu fusteria cal Ventureta
15 Fotos

Traductor / Translator