Cultura dimecres 8 juny 2011 Autor: editor

Dietari de treball de camp a la Segarra


<< Tornar     

Un assaig de Joan Cervera sobre la Segarra

Portada del llibre Dietari de treball de camp a la Segarra
Portada del llibre Dietari de treball de camp a la Segarra

Dietari de treball de camp a la Segarra, publicat a l'editorial Rafael Dalmau, és el recull de les vivències de Joan Cervera durant l'any de recerca filològica que va dedicar a recórrer la Segarra, juntament amb Albert Manent. Però el llibre és molt més que el document personal d'un investigador. D'una banda, serveix per comprendre com Cervera i Manent es guanyen la confiança dels entrevistats. I de l'altra, en paraules de Vicent Sanchis extretes del pròleg, 'les seves cròniques acurades i les seves notes exhaustives d'un tros d'humanitat que se'n va sense fer gaire soroll, a la recerca de núvols, boires, vents, cavallets, bruixes, llops i ocells nocturns, tanquen una llarga època. En donen fe i en serviran de testimoni de cara a aquest futur imprevisible. Un futur que potser haurà de fer-ne ús si no es vol estèril del tot. Joan Cervera ha voltat com un talladits €”parot o parotet en diuen, per cert, en moltes comarques valencianes€” els homes i el paisatge de la Segarra'.

Joan Cervera i Batariu (Barcelona, 1926), autor de diversos llibres de muntanya, és una personalitat dins del món de l'excursionisme català. Durant la seva etapa com a president del Club Excursionista de Gràcia va crear el Grup d'Investigacions Espeleològiques i l'Agrupament Escolta Pere Rosselló. Ha rebut nombroses mencions honorí­fiques que premiaven el seu compromí­s cí­vic. En el vessant polí­tic, va ser secretari del Consell Nacional Català en la clandestinitat.

Aquest dijous dia 9 a les set del vespre es presenta el llibre al Museu d'Història de Catalunya amb la intervenció del seu autor, Vicent Sanchis, Albert Manent i Miquel-Lluí­s Muntané.

Si voleu comprar el llibre ho podeu fer a internetlibros i a llibres.catEtiquetes: llibres recerca filològica segarra

Lectures: 735 Darrera: 10.08.2021

Ho vols compartir?


dimecres 22 setembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Exposicions Festa Major Torà 2018
Exposicions Festa Major Torà 2018
65 Fotos
Festa del Brut i la Bruta 2016
Festa del Brut i la Bruta 2016
65 Fotos
Museu fusteria cal Ventureta
Museu fusteria cal Ventureta
15 Fotos

Traductor / Translator