Cultura dimarts, 2 de Agost de 2011 Autor: editor

10a edició de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona


<< Tornar     

65 estudiants de música de 22 nacionalitats diferents participaran fins al 22 d'agost en la desena edició de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS)

AIMS Festival actuació
AIMS Festival actuació Foto: AIMS

El seu director artí­stic, Peter Thiemann, ha assegurat que 'l'AIMS es vesteix de gal·la amb més actuacions que mai'. Una de les peculiaritats de l'AIMS i que la fa única respecte d'altres escoles musicals d'estiu és que s'acompanya d'un festival que permet als alumnes mostrar les seves qualitats i els seus aprenentatges en concerts. Enguany, el festival farà més de 26 actuacions, entre les quals destaca un concert d'orgue a la Basí­lica de Montserrat. També s'ha projectat dues activitats, el Curs divulgatiu, a càrrec de Joan Vives, flautista de bec, professor d'història de la música, divulgador musical i locutor, i el Seminari sobre improvisació instrumental , a càrrec de Johannes Geffert, catedràtic d'orgue i improvisació al Conservatori Superior de Música de Colònia

l'AIMS Festival


AIMS parteix de la convicció de que els joves estudiants del nostre paí­s mereixen i tenen dret a accedir a la millor formació i concentra tots els esforços per posar a la seva disposició els elements necessaris per a que puguin viure la seva futura professió durant dues setmanes. Els estudiants gaudeixen d'un extraordinari professorat i d'un enriquidor intercanvi cultural gràcies a la gran diversitat de procedències de l'alumnat. El calendari de treball segueix una programació molt intensiva. Els participants han de presentar el seu treball a l'AIMS Festival. L'entorn tranquil de la comarca del Solsonès afavoreix la concentració necessària per a aquest tipus de treball. A més a més, una organització feta a mida i les infraestructures idònies que la ciutat ofereix, fan d'AIMS un referent a escala internacional. Així­ doncs, podem enorgullir-nos d'haver esdevingut un model a seguir entre aquelles ofertes de caràcter similar a nivell nacional i internacional.

Una de les singularitats, i alhora clau de l'èxit del projecte, és l'AIMS Festival, que completa l'oferta formativa de l'Acadèmia. L'objectiu d'aquesta part del projecte és oferir l'oportunitat als músics i les formacions de cambra de viure la música com a professió, presentant els resultats del seu treball a l'escenari, i traslladar l'activitat docent més enllà de les aules, per tal que la gent de la comarca, i d'arreu del paí­s, pugui gaudir de la millor música.

L'AIMS Social


L'AIMS Social sorgeix de la voluntat d'apropar la música als col€¢lectius més desfavorits de la societat del Solsonès: ancians, malalts hospitalitzats, disminuïts psí­quics, drogodependents, etc. Per superar la incapacitat d'aquests col€¢lectius per assistir als nostres concerts, AIMS Social s'apropa als seus centres de residència, oferint concerts als hospitals, casals de gent gran i centres d'acollida de la comarca del Solsonès. En la passada edició AIMS va oferir concerts a l'Hospital Pere Màrtir Colomés, al Sol del Solsonès, la Residència Amisol de Solsona, la Residència d'avis de Sant Llorenç de Morunys i la Residència Can Jaques de Mollerussa. La filosofia és, doncs, 'si no pots venir a escoltar-nos, nosaltres ens apropem a tu'.

L' Acadèmia Internacional de Música de Solsona i l'AIMS Festival són activitats organitzades per SONOS i l'Ajuntament de Solsona. En deu anys, han passat per l'acadèmia un total de 450 estudiants de més de 50 nacionalitats.

AIMS Festival, classes - Solsona
AIMS Festival, classes
Foto: AIMS
AIMS Festival, classes - Solsona
AIMS Festival, classes
Foto: AIMS
concert d€™AIMS Social 2010 a l'Hospital Pere Màrtir Colomés - Solsona
concert d€™AIMS Social 2010 a l'Hospital Pere Màrtir Colomés
Foto: AIMS
actuació de l€™Ensemble de Violes d€™AIMS 2010 al Centre Sanitari del Solsonès - Solsona
actuació de l€™Ensemble de Violes d€™AIMS 2010 al Centre Sanitari del Solsonès
Foto: AIMS


  + info (enllaç extern)

Etiquetes: músics festivals solsona

Ho vols compartir?