Cultura dimecres, 25 de Gener de 2012 Autor: editor

Deu grups catalans d'arrel convidats al Showcase Scotland i a la Kulturborse


<< Tornar     

Aquestes dues fires europees tenen Catalunya com a paí­s convidat. Els cerverins els Fadunito entre els convidats.

Lí­dia Pujol
Lí­dia Pujol

Catalunya és el paí­s convidat aquest any de la fira de professionals 'Showcase Scotland', inclosa dins del festival de música 'Celtic Connections', que se celebra a Glasgow del 25 i el 29 de gener. Sis grups catalans han estat seleccionats pel director artí­stic del festival, Donald Shaw, per tocar a Escòcia. Els grups són Domini Màgic, Las Migas, Jordi Molina i Perepau Jiménez, Sol i Serena, Lí­dia Pujol i La Carrau. El festival escocès està especialitzat en el folk i les músiques del món, i en aquesta edició explorarà les connexions entre la música tradicional catalana i la celta.

L'Internationale Kulturboí¶rse de Freiburg (Alemanya), que se celebrarà del 23 al 26 de gener, és una de les fires musicals i d'arts escèniques més importants d'Europa. Enguany, aquest mercat també farà una atenció especial a Catalunya, amb la programació de grups catalans de diferents àmbits musicals i la participació de 30 entitats de la indústria cultural catalana a la fira comercial. En aquesta hi actuaran Jordi Molina i Pere Pau Jiménez, Las Migas, els Fadunito, els Karam la Banda del Surdo i Ne Me Tí­tere Pas.

Ambdós programes d'internacionalització d'artistes catalans d'arrel estan impulsats per la Fundació Fira Mediterrània de Manresa. Aquestes actuacions són una plataforma per a la indústria cultural i artí­stica catalana i afavoreixen la presència dels artistes del nostre paí­s en el mercat internacional.

Els Fadunito a Igualada -
Els Fadunito a Igualada
Las Migas -
Las Migas


Etiquetes: promoció fires internacionals cultura

Ho vols compartir?