Cultura divendres, 17 de Febrer de 2012 Autor: editor

El Festival de Músiques Disperses de Lleida, també a Barcelona i Guissona


<< Tornar     

En aquesta sisena edició, el festival s'amplia a nous espais de la ciutat, com l'Auditori, i també a noves poblacions com Barcelona i Guissona

els Manel obriran el cicle musical
els Manel obriran el cicle musical

La tinenta d'alcalde de Lleida Montse Parra i el director del Festival, Antoni Gorgues, han presentat aquest dilluns el conjunt d'activitats programades en el Festival de Músiques Folk, Músiques Disperses, que inclouen artistes de primer nivell d'abast català, estatal i internacional, i que tindrà lloc entre els dies 2 i 24 de març.

El Festival ofereix un any més l'oportunitat de gaudir a la ciutat de les veus més reconegudes del folk. Entre els grups que actuaran al Festival destaquen Alasdair Roberts, Lula Pena o In Gowan Ring, entre altres, alguns dels quals vénen per primer cop a l'estat espanyol. A més, també es comptarà amb la presència d'artistes lleidatans propers al món del folk, com Gasión i Renaldo & Clara, que presentaran els seus nous treballs discogràfics.

Enguany el Festival ha eixamplat el radi d'acció i es podrà veure també a Barcelona, a la sala Heliogabal, i al Teatre de Ca l'Eril a Guissona. Es tracta d'un festival consolidat i reconegut, que ha aconseguit fer-se un lloc dins dels cicles d'aquest estil. L'any passat va comptar amb uns 3.000 espectadors.

Els Manel obriran el festival el divendres 2 de març a l'Auditori i Alasdair Roberts el tancarà, el dissabte 24 de març al Cafè del Teatre. La programació inclou Refree & Maria Rodés, Zoobazar, Elliott Murphy, Lula Pena, Gasión, Corizonas, In Gowan Rign, Lisa o Piu i Renaldo & Clara. En el marc del festival, Refree i Maria Rodés actuaran al Teatre de Cal Eril a Guissona i Lisa o Piu a la sala Heliogabal de Barcelona.

Elliott Murphy és un cantautor de folk-rock nord-americà -
Elliott Murphy és un cantautor de folk-rock nord-americà
Foto: Mud
els suecs Lisa o Piu, mestres del folk psicodèlic underground d€™arrel 70s -
els suecs Lisa o Piu, mestres del folk psicodèlic underground d€™arrel 70s
Foto: Mud
Raül Fernández i Maria Rodés, una visió nova i inèdita de la tradició musical catalana -
Raül Fernández i Maria Rodés, una visió nova i inèdita de la tradició musical catalana
Foto: Mud

Adjunts:   VI-Mud.pdfEtiquetes: músics festivals folk lleida

Ho vols compartir?