Cultura dimecres, 29 de Febrer de 2012 Autor: editor

Bigas Luna rodarà aquest any 'Segon Origen', una adaptació de Manuel de Pedrolo


<< Tornar     

El director recorrerà a la tecnologia 3D per a la seva adaptació de 'Mecanoscrit del segon origen', que gravarà fonamentalment a Barcelona i Lleida. El consistori lleidatà hi aportarà 300.000 euros.

El director Bigas Luna
El director Bigas Luna

Tot sembla indicar que, finalment, Bigas Luna farà realitat el projecte de ‘Segon origen’, l’adaptació a la gran pantalla de la cèlebre novel·la ‘Mecanoscrit del segon origen’, de Manuel de Pedrolo, un film en 3D que es rodarà en bona part a Lleida i Barcelona i que està previst que s'estreni el 2013.

El llargmetratge, coproduït per Espanya, Gran Bretanya i Bèlgica, tindrà un pressupost d'uns 10 milions d'euros que està "pràcticament tancat", segons ha explicat avui el productor Carles Porta, responsable de Produccions Audiovisuals Antàrtida i impulsor del projecte. "Esperem tancar en les pròximes setmanes i poder començar el procés de preproducció", ha assenyalat Porta, que avui ha signat al costat de Bigas Luna i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, un conveni de col · laboració segons el qual el consistori aportarà 300.000 euros en tres anys al finançament d'aquesta pel · lícula. "És un conveni més d'il · lusions i afecte que econòmic", ha comentat Bigas Luna, que ha agraït el suport i l'interès mostrat pel consistori per col·laborar i facilitar l'enregistrament de la pel·lícula a Lleida.

El director de títols com Jamón, jamón, Huevos de oro, La teta y la luna o Yo soy la Juani ha expressat així mateix l'enorme il · lusió que li fa portar al cinema l'obra de Pedrolo, ja que és una història adreçada a un públic juvenil que convida a reflexionar sobre temes com l'ecologia o la sexualitat i que és "molt adequada en els temps que estem vivint". "És una història que m'interessa moltíssim i tinc molta il · lusió de poder fer-ho a Lleida", ha assegurat el cineasta.

Promoció de la marca Lleida


'Segon Origen' es rodarà en bona part a Lleida, tant en localitzacions de la ciutat que encara no s'han decidit com en el Magical Media, un modern centre de producció audiovisual situat al Turó de Gardeny i dotat de la tecnologia més avançada . "El projecte convertirà Lleida en una ciutat de pel · lícula", ha assegurat Carles Porta, que ha incidit que la gravació de la pel·lícula generarà treball, ocupació hotelera i una major activitat comercial i en la restauració.

"Segons els nostres càlculs, l'aportació que fa l'Ajuntament retornarà a la ciutat multiplicada per deu", ha afirmat el productor lleidatà, que ha destacat així mateix la projecció internacional que suposarà per a la marca turística de Lleida el fet que un director de la talla de Bigas Luna rodi un llargmetratge a la ciutat. "Crec que ningú quedarà defraudat i penso que farem una de les grans pel · lícules de la dècada a Catalunya", ha remarcat Porta.

Bigas Luna ha avançat també que algunes escenes de la pel·lícula es rodaran a Barcelona, concretament al Camp Nou ia l'avinguda Diagonal, i altres possiblement a la costa italiana o el nord d'Àfrica. Altres ciutats han mostrat el seu interès per ser escenaris de la pel.lícula, encara que per ara no s'ha decidit on es gravarà finalment el film, com tampoc quins actors el protagonitzaran. La idea de l'equip és començar el rodatge aquest mateix any, amb l'objectiu de poder estrenar la pel · lícula el 2013. Sobre la decisió d'utilitzar la tecnologia 3D, Bigas Luna ha assenyalat que és "una eina promocional molt bona", que "està de moda" i que contribuirà a promocionar el llançament de la pel·lícula.

Escena de la pel·lícula Jamón, Jamón (1992) de Bigas Luna -
Escena de la pel·lícula Jamón, Jamón (1992) de Bigas Luna


Font: EFE Etiquetes: cinema bigas luna manuel de pedrolo lleida

Ho vols compartir?