Cultura divendres 2 març 2012 Autor: Fòrum l'Espitllera Fundació Cases i Llebot

El I Premi Sikarra es lliurarà a Torà el proper 31 de març


<< Tornar     

El premi reconeixerà la trajectòria d'una persona molt vinculada a la difusió i la defensa del patrimoni de la Segarra

Escultura del Premi Sikarra, obra de Ana Marín-Gálvez
Escultura del Premi Sikarra, obra de Ana Marín-Gálvez Foto: Fòrum l'Espitllera

El Fòrum l'Espitllera i la Fundació Jordi Cases i Llebot han triat la vila de Torà per celebrar l'acte de lliurament de la primera edició del Premi Sikarra, que reconeixerà la trajectòria d'una persona molt vinculada a la difusió i la defensa del patrimoni de la Segarra.

L'acte es realitzarà al convent de Sant Antoni de Torà, a les 7 de la tarda, i clourà amb un sopar en homenatge al guardonat que tindrà lloc a l'Hostal Jaumet de Torà. L'esdeveniment serà obert al públic i per assistir al sopar es poden cursar ja les reserves al mateix Hostal.

La identitat del premiat es farà pública per nota de premsa el 17de març, coincidint amb el primer aniversari de l'adquisició de la moneda de Sikarra per part de les entitats convocants.

El Premi Sikarra consisteix en una escultura, dissenyada per l’escultora i gravadora Ana Marín-Gálvez, que combina el vidre amb la imatge i la llegenda de la moneda ibèrica de Sikarra pintades amb grisalla, dins una peanya de fusta de vengué que l’emmarca dins el perfil d’una espitllera. En paraules de l’artista, la peça és “la representació d’un fet concret: el reconeixement d’una mirada. La fusta és la pedra dels castells segarrencs, sintetitzada en una espitllera des de la qual mirem enfora avui, al segle XXI, a través d’un esguard vitrificat del segle III aC. I la voluntat que ens empeny és la d’alliberar el passat perquè arribi al present en igualtat de condicions, fugint de la foscor dels mercats del col·leccionisme per instal·lar-se a la llum de tothom que viu i estima la Segarra. Amb senzillesa i coratge. I aquí rau la reconeixença, il·luminada per les arts del foc que la grisalla evoca, i que el suport de l’espitllera, fent de gresol, recull i retorna a la ciutadania, sota la forma d’aquest premi Sikarra”.Etiquetes: premi sikarra torà segarra

Lectures: 462 Darrera: 12.08.2022

Ho vols compartir?


dissabte 13 agost 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Exposicions Festa Major Torà 2018
Exposicions Festa Major Torà 2018
65 Fotos
Sessió de treball sobre la torre de Vallferosa
Sessió de treball sobre la torre de Vallferosa
36 Fotos
Memorial Stolpersteine a Torà
Memorial Stolpersteine a Torà
18 Fotos

Traductor / Translator