Cultura diumenge, 18 de Març de 2012 Autor: editor

Armand Forcat és el guardonat del Premi Sikarra 2012


<< Tornar     

El Jurat ha valorat molt especialment la llarga trajectòria de Forcat de divulgació i posada en valor del patrimoni històric, artístic i monumental de la Segarra

Armand Forcat, premi Sikarra 2012
Armand Forcat, premi Sikarra 2012

El guia intèrpret de patrimoni Armand Forcat és la persona guardonada per la Fundació Jordi Cases i Llebot i el Fòrum l'Espitllera en la primera edició del Premi Sikarra.

Forcat, nascut a Cervera l’any 1929, ha estat el més votat pels membres d’ambdues entitats convocants d’entre les sis candidatures presentades a la primera edició del certamen.
El Jurat ha valorat molt especialment la llarga trajectòria de Forcat de divulgació i posada en valor del patrimoni històric, artístic i monumental de la Segarra, així com la seva participació activa en més de trenta entitats de la societat civil de la comarca. Entre d’altres, es considera especialment meritòria la seva implicació en institucions com Càritas Diocesana, la Fira de Sant Isidre de Cervera, el patronat del Museu Duran i Sanpere, el Brot Escènic o el Centre Municipal de Cultura de Cervera, a banda de la seva extensa producció d’articles compromesos amb la preservació i la divulgació del patrimoni i el turisme segarrencs, alguns dels quals han aparegut a les pàgines dels diaris Avui i Segre, el setmanari la Veu de la Segarra o la revista Segarra.

El Premi Sikarra és una iniciativa de les entitats promotores per a reconèixer i homenatjar la persona, entitat o institució que hagi excel·lit a títol individual o col·lectiu, i contribuït de manera exemplar a la divulgació, l’estudi, la projecció, la justícia i la cohesió social de la Segarra. Pren el seu nom de la moneda adquirida per la Fundació Cases i Llebot i el Fòrum l’Espitllera el 17 de març de 2011 que documenta l’origen del nom de la Segarra ja al segle IIIaC i que té la vocació d’esdevenir una icona que identifiqui tots els territoris de la Segarra històrica. El guardó és una escultura de l’artista Ana Marín-Gálvez que reprodueix la imatge de la moneda sobre una grisalla integrada en un perfil de fusta en forma d’espitllera.

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc el proper 31 de març al convent de Sant Antoni de Torà i, a continuació, se celebrarà un sopar-homenatge al guardonat.

Escultura del Premi Sikarra, obra de Ana Marín-Gálvez -
Escultura del Premi Sikarra, obra de Ana Marín-Gálvez


Font: Fòrum l’Espitllera   + info (enllaç extern)

Etiquetes: premi sikarra armand forcat segarra

Ho vols compartir?