Cultura dijous, 3 de Maig de 2012 Autor: editor

Neix la Jove Orquestra de Ponent


<< Tornar     

La nova formació musical compta amb la participació d'una seixantena de joves músics de vuit municipis de les comarques de Lleida.

Jove Orquestra de Ponent
Jove Orquestra de Ponent

Una seixantena de joves procedents de fins a vuit poblacions de la demarcació de Lleida han creat la nova Jove Orquestra de Ponent, una formació Simfònica dirigida per Agustí López Piñol. Van ser els mateixos promotors els qui van presentar la iniciativa a Agustí López perquè es fes càrrec de la direcció i aquest va explicar ahir que estava encantat de dirigir-los en el projecte i que ara era el moment d'impulsar, perquè ja hi havia massa crítica de joves músics.

La nova formació musical oferirà dos concerts de presentació amb obres de Mozart, Beethoven, Tchaikovsky i Ravel, el primer tindrà lloc a Lleida el diumenge dia 13 de maig, a les set de la tarda, a l'Auditori Municipal Enric Granados. El segon a Cervera el proper 26 de maig, a les set de la tarda, al Paranimf de la Universitat. Les entrades als concerts seran de 5 euros.

La Jove Orquestra de Ponent és una associació independent que neix del desig i la il·lusió de fer música entre els joves lleidatans. El seus objectius principals són, d'una banda, fomentar i difondre la música simfònica i, de l'altra, posar en comú les experiències i els coneixements sobre la música i l'orquestra simfònica. La iniciativa sorgeix de la inquietud d'un grup de joves dels conservatoris de Lleida i Cervera que veien com a Lleida no hi havia aquest espai entre les escoles de música i les orquestres professionals, i van començar a contactar amb més músics fins a arribar als 60. La JOP és una associació independent, però té el suport dels ajuntaments de Lleida i Cervera, que els cedeixen espais per assajar.

Agustí López Piñol director de la Jove Orquestra de Ponent -
Agustí López Piñol director de la Jove Orquestra de Ponent


Etiquetes: músics orquestra simfònica lleida

Ho vols compartir?