Cultura dilluns 9 juliol 2012 Autor: fòrum espitllera

Una dotzena d’entitats de la Segarra històrica es reuneixen als Prats de Rei


<< Tornar     

L'objectiu és endegar un projecte de col·laboració adreçat a enfortir els seus lligams i a projectar la identitat segarreta comuna.

Trobada d’entitats de la Segarra històrica
Trobada d’entitats de la Segarra històrica Foto: Fòrum L’Espitllera

El passat dissabte 7 de juliol, els representants d’una dotzena d’entitats que tenen el seu àmbit d’actuació dins els territoris històricament vinculats a la Segarra es varen donar cita als Prats de Rei. Convocats per l’associació cultural Fòrum l’Espitllera i exercint d’amfitriona local l’Associació Cultural i Recreativa Sigarra, una vintena de representants varen donar inici a un projecte de col·laboració adreçat a enfortir els seus lligams i a projectar la identitat segarreta comuna, desenvolupant-ne les seves potencialitats de futur. L’acte va servir per posar en comú les respectives realitats i projectes i començar a traçar un pla de treball conjunt, que portarà a establir mecanismes de col·laboració fluïda entre elles, a definir els punts d’encontre i a organitzar una futura trobada oberta a totes les entitats que incideixin en les àrees de tradició segarrenca.

Entre d’altres, a més de les convocants, hi varen assistir representants de l’Associació Cultural Baixa Segarra, de Santa Coloma de Queralt, la Fundació Jordi Cases, d’Hostafrancs, l’Associació la Sitja, de Calaf, i l’Associació pel desenvolupament integral de la Vall del Corb.

Amb arrels als temps ibèrics i romans, el territori de la Segarra històrica ha patit reiterades fragmentacions al llarg dels segles i es troba avui repartit, a banda de l’actual Segarra administrativa, en cinc demarcacions: el Solsonès, l’Anoia, la Conca de Barberà, les Garrigues i l’Urgell. Geogràficament abraça la zona de l’atiplà central de Catalunya on neixen els rius Llobregós, Sió, Ondara, Cercavins, Corb, Gaià i Anoia.

Reunió de treball d e les entitats de la Segarra històrica  - Els Prats de Rei
Reunió de treball d e les entitats de la Segarra històrica
Foto: Fòrum L’Espitllera
L'acte va reunir una vintena de representants - Els Prats de Rei
L'acte va reunir una vintena de representants
Foto: Fòrum L’Espitllera


Etiquetes: associacions culturals segarretes segarra

Lectures: 417 Darrera: 13.05.2022

Ho vols compartir?


dilluns 8 agost 2022
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Exposicions Festa Major Torà 2018
Exposicions Festa Major Torà 2018
65 Fotos
Sessió de treball sobre la torre de Vallferosa
Sessió de treball sobre la torre de Vallferosa
36 Fotos
Memorial Stolpersteine a Torà
Memorial Stolpersteine a Torà
18 Fotos

Traductor / Translator