Cultura dimecres, 11 de Juliol de 2012 Autor: editor

Carles Hac Mor guanya la setena edició del 7 Lletres


<< Tornar     

El polifacètic artista lleidatà guardonat per l'obra 'No eixuguis els plats'

Carles Hac Mor guanyador de la setena edició del 7 Lletres
Carles Hac Mor guanyador de la setena edició del 7 Lletres

El poeta, novel·lista, assagista, videocreador i guionista lleidatà  Carles Hac Mor va resultar guanyador de la edició d'enguany del Premi Literari 7 Lletres, que des del 2006  homenatja a l'escriptor català universal i segarrenc Manuel de Pedrolo. La expectació creada entorn el premi de la 7a edició era gran quan el secretari del Jurat, Eloi Planes, accedia a l'escenari per revelar el nom i identitat del guanyador. La línia i paraula transgressora de l'escriptor Hac Mor sorprengueren gratament al nombrós públic de la Nit literària celebrada enguany el passat dissabte dia 7, en el marc del Paranimf de la Universitat de Cervera que s'omplí de gom a gom.

Sota el títol de 'No eixuguis els plats' l'obra guardonada consta d'un recull de set contes o relats curts  en els que el personatge i l'autor es debaten de manera el·líptica entre  literatura i  realitat tot un seguit de concurrències  en les que el número 7  es troba en el substrat de totes les narracions. I és que el mateix autor va reconèixer el 7 com un número màgic, cabalístic d'una importància cultural cabdal que ho impregna tot. Carles Hac Mor va arrencar del públic una amplia acceptació amb el seu discurs enginyós en que no va mancar el to sarcàstic, àcid i un pèl descregut.
 
Carles Hac Mor, nom artístic de Carles Hernández Mor,  (Lleida, 1940) és un prolífic escriptor que ha conreat gèneres d'invenció personal, com ara l'escalaborn, la paraparèmia i l'hiposeptimí. Als anys 70 practicà l'art conceptual amb el Grup de Treball. Durant els anys setanta i vuitanta cofundà les revistes d'art i poesia Tecstual, Ampit i L'avioneta, i n'impulsà d'altres. Ha col·laborat en realitzacions cinematogràfiques i en nombroses revistes, com també als diaris El País i El Diario de Barcelona. Ha obtingut el Premi Espais a la Crítica d'Art  1988 i el Premi Joan Fuster d 'Assaig de 1998, ha escrit centenars de textos per a catàlegs d'exposicions i practica "l'acció artística" (happening o performance).

Premi Literari 7 Lletres, que ja ha assolit 7 edicions consecutives, és un dels més ben dotats de les terres de Ponent amb 7000 euros més l'edició de l'obra guanyadora.

Entrega del premi de la setena edició del 7 Lletres. D'esquerra a dreta: Adrià Marquilles, president Consell Comarcal Segarra; Rosa Ma Perelló, vicepresidenta 2a Diputació de Lleida; Adelais de Pedrolo, presidenta Fundació Manuel de Pedrolo; el guardonat Carles Hac Mor; Lluís Pagès, director de Pagès editors; Jordi Pujol, empresari i un dels principals patrocinadors; Ramon Royes, paer en Cap i president Centre Municipal de Cultura de Cervera i Eloi Planes, secretari del Jurat del Premi 7 Lletres. - Cervera
Entrega del premi de la setena edició del 7 Lletres. D'esquerra a dreta: Adrià Marquilles, president Consell Comarcal Segarra; Rosa Ma Perelló, vicepresidenta 2a Diputació de Lleida; Adelais de Pedrolo, presidenta Fundació Manuel de Pedrolo; el guardonat Carles Hac Mor; Lluís Pagès, director de Pagès editors; Jordi Pujol, empresari i un dels principals patrocinadors; Ramon Royes, paer en Cap i president Centre Municipal de Cultura de Cervera i Eloi Planes, secretari del Jurat del Premi 7 Lletres.
Foto: Maria josep Jové Tarruella


  + info (enllaç extern)

Etiquetes: escriptors premis 7 lletres segarra

Ho vols compartir?