Cultura dimecres 27 febrer 2013 Autor: editor

'La figura del buit' nou disc de El Petit de Cal Eril


<< Tornar     

'Tenim moltes ganes d'agafar la carretera i anar a picar pedra'

El Petit de Car Eril
El Petit de Car Eril

El Petit de Cal Eril publica aquest dimarts el seu tercer disc, La figura del buit, una obra amb temes més rockers i pop que els anteriors discs del grup. Joan Pons, líder del grup, ha destacat que la filosofia del disc és 'el seu punt de vista de les coses'. El títol ve d'una cançó del disc que es diu La figura del 8 i ha ressaltat que ha volgut jugar al doble joc i a la doble lectura de les paraules vuit i buit, així com amb el símbol de l'infinit, un '8' invertit.

'Res del que fem no té cap ni peus. Tampoc sabem per què ho fem ni per què no ho fem. Fer cançons és el mateix que cuinar, escriure un llibre o construir un armari. És pura distracció... No s'ha de ser ni més ni menys pretensiós, has de fer el que tens ganes de fer i el que et surt, i ja està. Jo almenys m'ho prenc així. Ara m'ha sortit això, doncs ho faig', explica Joan Pons

El disc, format per un total de 17 cançons, inclou la seva versió de la cançó La Fi inspirada en el conte homònim de Pere Calders i que va formar part del projecte 'Cançons de la veritat oculta'. 'Era el primer cop que feia una cançó per encàrrec, però no sabia si seria capaç de fer-ho', ha destacat Pons. La gravació s'ha efectuat al seu teatre de Guissona amb Mau Boada (Les Aus, Esperit!) com a productor. en el segell Bankrobber

Banda renovada i actuacions en espais petits

Pons presentarà una banda completament renovada on l'acompanyaran Artur Tort (hammond i rhodes), Ildefons Alonso (bateria) i Dani Comas (baix i guitarra tenor). 'El motiu era tocar amb altre gent; feia temps que tocàvem sempre els mateixos, però tenia ganes d'investigar i fer un experiment amb altra gent'.

La figura del buit es presentarà en viu amb una sèrie de 17 concerts -els mateixos que cançons del disc- i itinerarà per diferents llocs de l'estat espanyol amb alguns concerts compartits amb el grup Mates Mates. 'Tenim moltes ganes d'agafar la carretera i anar a picar pedra i el que ja hem fet a Catalunya fa tres o quatre anys fer-ho en altres llocs on ningú ens coneix', ha dit.
Pons ha explicat que la base de la gira era buscar llocs petits on qui organitza els concerts ho fan d'una forma independent. "M'agrada perquè un lloc petit i pròxim funciona bé per presentar el disc tan per nosaltres com pel públic i perquè valoro la gent que fa concerts de forma independent perquè és la base de la cultura i de la música d'aquest país".

El disc, amb 17 temes, es publica inicialment en CD i digital i el dia 26 de març, coincidint amb l'inici de la gira, estarà finalment disponible en format doble vinil. De fet, ha destacat que el disc està pensat com a vinil doble, ja que és 'el format idoni per escoltar música'.

La figura del 8

el món vist de baix acollona
però segur que mai ningú sabrà com oblidar qui és
(segur que mai ningú podrà o sabrà com oblidar qui és)
com tots passem l’estona sense saber què es el que ens passarà demà si un cas caiem
quin pes més gran soporta l’ésser, milions d’incògnites
i jo sense saber restar
quan d’un gra en fem muntanyes
llavors un vent malvat, molt fort, preciós, trempat ho fot volar
la figura del vuit cau com tu tan li fa, del dret, com del revés
quan creus saber què esperes llavors el buit et ve de cop i caus avall fins l’infinit
la figura del buit cau com tu
tant li fot del dret com del revés
la figura del buit cau com tots
tant li fa si et distreus i vas de cap

Joan Pons -
Joan Pons
Caretll de la gira de presentació del disc -
Caretll de la gira de presentació del disc


Etiquetes: músics discos el petit de cal eril

Lectures: 146 Darrera: 02.10.2022

Vídeos

La figura del 8

Gribi bestial

Ho vols compartir?