Cultura dilluns 4 març 2013 Autor: Ramon Sunyer

El 3r Festival de Pasqua de Cervera homenatjarà el compositor Frederic Mompou


<< Tornar     

S'ha programat una vintena d'actes entre el 21 i el 31 de març

1a edició del Festival de Pasquahomenatjarà el compositor Frederic Mompou
1a edició del Festival de Pasquahomenatjarà el compositor Frederic Mompou Foto: Festival de Pasqua

El 3r Festival de Pasqua de Cervera, que se celebra del 21 al 23 de març, homenatjarà el compositor Frederic Mompou, una de les figures capdals de la música clàssica catalana del segle XX. En el concert inaugural, que tindrà lloc el dijous 28 de març, s'ha programat la seva cantata Improperis amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida que dirigirà Antoni Ros Marbà amb el cor Lieder Camera i el baríton Antoni Marsol. Es tracta de l’única obra simfònica d’aquest compositor, que va escriure el 1963 per encàrrec de la Semana de Música Religiosa de Cuenca on es va estrenar. Mompou va comptar amb la col·laboració del director Igor Markévitx, que en va fer la instrumentació. Antoni Ros-Marbà i Narcís Bonet van participar activament en el procés de composició d’aquesta obra i ara es retrobaran a Cervera al voltant de la mateixa obra.

Mompou és també el protagonista de l’exposició “El so de la llum” que es podrà veure a partir del dissabte 23 de març al Museu Comarcal de Cervera en la proposta que fan el fotògraf Marc Llimargues i el pianista Adolf Pla, que presenten la música de Mompou juntament amb l’obra arquitectònica d’Antoni Gaudí i que també podrem sentir i veure al concert d’aquest mateix dia a l’Auditori a les 22.00 hores.

El festival ha programat una vintena d'actes i començarà el proper 21 de març amb V-E-U-S!, interpretada pel Cor infantil Amics de la Unió de Granollers una obra adreçada al públic escolar i es clourà el diumnege 31 amb Mompiana, una lectura de jazz a l'obra de Mompou Viatge a l'interior amb espelma, a càrrec de Lluís Vidal Trio

Un festival únic en el panorama català

El Festival de Pasqua es defineix com un festival de música clàssica dedicat als intèrprets catalans i la música catalana, una especialitat que el fa únic, singular i necessari en el panorama musical actual. És també un punt de trobada pel sector de la música clàssica a Catalunya. Unes jornades de concerts, però també de debats, tallers, projeccions i activitats al voltant de la música clàssica catalana.

El festival compta amb representació de tots els àmbits del sector, intèrprets consagrats, joves intèrprets, compositors, gestors, musicòlegs, editors, periodistes i responsables del patrimoni musical. Tots els ingredients per ser l'aparador de la música clàssica que es fa a Catalunya.

La pianista Eugènia Gassull i Frederic Mompou -
La pianista Eugènia Gassull i Frederic Mompou

Adjunts:  Festival_de_Pasqua_Cervera_2013.pdfEtiquetes: festival música clàssica mompou

Lectures: 84 Darrera: 28.08.2022
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?