Cultura diumenge 24 març 2013 Autor: Jaume Moya

L’acte de lliurament del Premi Sikarra reuneix a Guissona un centenar de persones


<< Tornar     

Ca l'Eril va ser l'escenari triat pel Fòrum l'Espitllera i la Fundació Cases i Llebot per rendir homenatge als Amics de l'Arquitectura Popular

Vicent Loscos rep de mans d'Albert Turull, president de l'Espitllera, el premi Sikarra
Vicent Loscos rep de mans d'Albert Turull, president de l'Espitllera, el premi Sikarra Autor: Jaume Moya

Dissabte 23 va tenir lloc a la Sala Teatre de Ca l’Eril, a Guissona, l’acte de lliurament del Premi Sikarra. El guardó, instituït conjuntament per l’associació Fòrum l’Espitllera i la Fundació Jordi Cases i Llebot, va distingir en la seva segona edició a l’associació d’Amics de l’Arquitectura Popular. El Jurat va voler reconèixer l’entitat que, després de dotze anys d’activitat ininterrompuda, s’ha convertit en un referent per al coneixement i la difusió de l’arquitectura popular i una institució promotora de la conservació, la dignitat i la projecció d’un patrimoni que, a hores d’ara, encara no ha assolit la valoració que mereix. Amb la concessió del premi, també s’ha rendit un homenatge a l’arquitecte Josep Mora i Castellà, que va morir el passat mes de juliol i que va contribuir decisivament en la creació i dinamització de l’entitat i en l’activisme cultural de les terres de la plana de Lleida.

En nom dels Amics de l’Arquitectura Popular va recollir el premi el seu President, en Vicent Loscos, qui, després d’agrair el reconeixement, va fer memòria dels anys d’activitat de l’associació, al costat d’en Josep Mora, i de tota la tasca que encara queda pendent per desenvolupar amb l’objectiu que l’arquitectura tradicional de les terres rurals sigui reconeguda i posada en valor.

Els organitzadors també van tenir un record per en Toni Nadal, soci de l’Espitllera, que va morir l’any 2012 en un tràgic accident de muntanya.

L’acte va reunir un centenar de persones i fou presidit pels responsables de les entitats convocants, l’alcalde de Guissona, en Xavier Casoliva, i pel conseller comarcal de cultura i educació, en Ramon Pintó. En Lluís Urpí va conduir l’acte, que fou amenitzat per en Josep Rodríguez, guitarrista i professor de música de Cervera.

L’esdeveniment es va cloure amb una visita guiada al Centre d’Interpretació de la ciutat romana de Iesso i un sopar a Ca l’Eril, al qual van assistir els membres de les entitats participants, a banda de les autoritats i els familiars d’en Josep Mora.

F. Xavier Rivera, president de la Fundació Cases i Llebot, durant el seu parlament - Guissona
F. Xavier Rivera, president de la Fundació Cases i Llebot, durant el seu parlament
Autor: Jaume Moya
El públic reunit a la Sala Teatre de Ca l'Eril - Guissona
El públic reunit a la Sala Teatre de Ca l'Eril
Autor: Jaume Moya


Font: Fòrum l'Espitllera   + info (enllaç extern)

Etiquetes: premi Sikarra Arquitectura Popular Sikarra Fòrum l'Espitllera

Lectures: 70 Darrera: 03.01.2021
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dijous 28 octubre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Exposicions Festa Major Torà 2018
Exposicions Festa Major Torà 2018
65 Fotos
Festa del Brut i la Bruta 2016
Festa del Brut i la Bruta 2016
65 Fotos
Museu fusteria cal Ventureta
Museu fusteria cal Ventureta
15 Fotos

Traductor / Translator