Cultura dissabte, 25 de Maig de 2013 Autor: Jaume Enrich

Taller de sals aromatitzades


<< Tornar     
Cartell Taller de sals aromatitzades
Cartell Taller de sals aromatitzades Foto: Jaume Enrich

La sal, que avui en dia és un element imprescindible i quotidià a les nostres cuines, al llarg de la història ha estat causa de guerres i conflictes i ha servit fins i tot com a mitjà de pagament en lloc de les monedes.

Què la fa tan preuada? Que és un nutrient necessari pel bon funcionament del nostre organisme, però el cos humà no la pot fabricar per si mateix. Per tant l’ha d’obtenir a través de l’alimentació.

Per consumir menys sal, no perdre ni una mica de gust als nostres plats i afegir-los-hi un plus d’aroma i sabor podem fer servir les sals aromatitzades o condimentades amb herbes aromàtiques i espècies.

El Trill, Associació cultural del terme d’Argençola organitza aquest taller on podreu aprendre a fer-vos les vostres pròpies sals, aprofitant un altre dels patrimonis del nostre país, les herbes aromàtiques.

El seu coneixement i usos, que formen part de la nostra memòria històrica i gastronòmica, havien anat quedant oblidats. Ara, per sort, també vivim un moment de redescoberta, gràcies a la tasca constant de difusió de moltes persones, entre elles l’Astrid van Ginkel.

L’Astrid és qui ens farà el taller. És llicenciada en Farmàcia i màsters en Biologia, especialista en plantes aromàtiques i medicinals i directora de la consultoria especialitzada Fitomon.

El tallers és farà el proper 25 de maig de les 10 del matí a la 1 del migdia a l’Ajuntament d’Argençola. El preu del curs és de 20 euros i les places són limitades. Per participar-hi cal inscripció prèvia amb la butlleta que podeu trobar a la nostra web www.eltrill.org

Per altra banda volem animar a tothom a participar al 3er.Concurs de Sals Aromatitzades, que tindrà lloc dins el III Mercat de les Espècies, Productes i Artesania que és celebrarà a Argençola el proper dissabte 15 de juny.

En aquesta edició el concurs tindrà dues categories, una per a professionals i una altra pels amateurs.

Les places són limitades i cal inscripció prèvia.

www.eltrill.orgEtiquetes: taller sals aromatitzades
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?