Cultura dilluns 3 juny 2013 Autor: editor

Lluïda festa a Torà per revindicar l'escola en català


<< Tornar     

Unes 300 persones van participar en els actes lúdics oroganitzats pel grup #atorànoacatem

Actes organitzats pel grup atorànoacatem

El dissabte 25 de maig el grup #atorànoacatem va organitzar una festa per revindicar l'escola en català enfront els atacs que 'rep la nostra llengua amb l´aplicació de la llei Wert'.

La festa, que va aplegar unes 300 persones, va consistir en un recull d'actes lúdics,des d'un taller per aprendre sardanes , passant per la construcció d'una estelada amb les mans de tots els assistents a l´acte. També va comptar amb l'actuació del grup local Cop de Mall, una exhibició de l´escola de dansa Montse Esteve de Guissona i l'actuació dels gegants i grallers de Torà.

Hi va haver parlaments a càrrec dels nens de totes les edat de l´escola Sant Gil, una explicació de la llei LOMCE a càrrec d´Angela Pujol i el mateix grup #atorànoacatem va fer una explicació del per què a Torà no acatem la llei Wert. Una tarda plena d´activitats que van fer gaudir a grans i petits que van lluitar contra el fort vent berenant tots junts amb coca, xocolata i una poma i que va acabar amb el cant dels Segadors. .

Defensem l'escola en català

Amb aquest propòsit un grup de gent de Torà va començar, fa uns mesos, un seguit de trobades 'per vetllar i no quedar-nos de braços creuats davant dels atacs i retallades que està patint i patirà la nostra llengua dins la nova llei d'educació (LOMCE) del ministre Wert'.

Van començar una recollida de signatures dels pares, mares i tutors dels alumnes de Torà perquè 'donessin el seu suport a la comunitat educativa perquè no acati aquesta llei'. La iniciativa va ser tot un èxit, 'al voltant d'un 90% dels pares van donar suport a la proposta'.'N'estem molt contents' manifestà una de les promotores.
El pas següent va ser enviar aquestes signatures al president de la Generalitat, a la Consellera d'Ensenyament, al Conseller de la Presidència,a la delegació d'ensenyament a Lleida, al Consell Comarcal de la Segarra i a l'Ajuntament de Torà. La representant del grup, confirma que estan satisfets dels resultats obtinguts 'hem rebut cartes de resposta d´agraiment i donant-nos ànims en aquesta lluita per part del president Mas, del conseller Homs i també del delegat d'ensenyament a Lleida.

Una estelada amb les mans de tots els assistents a l´acte - Torà
Una estelada amb les mans de tots els assistents a l´acte
pancarta de suport atorànoacatem - Torà
pancarta de suport atorànoacatem


Etiquetes: educació defensa català llei wert

Ho vols compartir?


dijous 13 agost 2020
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Exposicions Festa Major Torà 2018
Exposicions Festa Major Torà 2018
65 Fotos
Festa del Brut i la Bruta 2016
Festa del Brut i la Bruta 2016
65 Fotos
Museu fusteria cal Ventureta
Museu fusteria cal Ventureta
15 Fotos

Traductor / Translator