Cultura dilluns, 10 de Juny de 2013 Autor: Redacció

El 7è curs d’arqueologia de Guissona rep un allau de preinscripcions


<< Tornar     

Treballaran al jaciment de la ciutat romana de Iesso (Guissona) i també al jaciment de Puig Castellar (Biosca)

Vista aèria de la població i del recinte Iesso
Vista aèria de la població i del recinte Iesso Foto: Museu Guissona

El passat divendres dia 7 de juny es tancà el termini per a la preinscripció al curs d’arqueologia a Guissona 'Ciutat romana de Iesso' que es realitzarà durant els dies 8 al 19 de juliol i que organitza el Patronat d’Arqueologia de Guissona, la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica.

Enguany, degut a la forta demanda i per donar desposta a les múltiples peticions rebudes al Museu de Guissona durant les últimes setmanes, el curs disposa de 22 places destinades a estudiants, havent augmentat considerablement la capacitat respecte a l’anterior edició.

Fins al tancament del termini de preinscripció, la organització ha rebut 33 peticions de preinscripció que han estat les següents: 13 alumnes de la Universitat Autònoma de Barcelona, 3 de la Universidad de Castilla la Mancha, 6 de la Universitat Autònoma de Madrid, 1 de la Universidad de León, 3 de la Universitat de Barcelona, 2 de la Universidad Rey Juan Carlos I de Madrid, 2 de la Universidad Complutense de Madrid, 1 de la Universidad de Vigo, 1 de la Universitat de Lleida i 1 de la Trinity College de Dublín.

Aquesta demanda i varietat geogràfica demostra el ressò que el curs, ja en la setena edició, ha tingut i la bona acollida que obté en els cercles universitaris de l’Estat Espanyol i de l’estranger.

Després de la selecció dels 22 alumnes, més els col·laboradors, monitors i professors hi haurà unes 35 persones que durant dues setmanes treballaran al jaciment de la ciutat romana de Iesso (Guissona) i també al jaciment de Puig Castellar (Biosca), a banda de realitzar activitats complementàries i científiques com conferències i visites culturals a jaciments com La Cabañeta a El Burgo de Ebro i la Colonia Lepida Celsa a Valilla de Ebro (Saragossa).

Les excavacions al jaciment a la guixera de Puig Castellar (Biosca) situat dins de l’espai d’interès natural del Llobregós duraran quatre setmanes, incloent les dues setmanes del curs d’arqueologia. Durant aquest període es continuaran les tasques realitzades durant l’estiu passat en aquest mateix emplaçament.

Jaciment de Puig Castellar a Biosca - Biosca
Jaciment de Puig Castellar a Biosca
Foto: llobregos.net


Font: Museu de Guissona Etiquetes: arqueologia guissona iesso
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?