Cultura dilluns, 8 de Juliol de 2013 Autor: somsegarra

Leandre Iborra, guanyador de la 8a edició del premi '7lletres'


<< Tornar     

L’escriptor alacantí s'adjudica el guardó,de 7.000 euros, i l'edició de l'original, que publicarà l'editorial lleidatana Pagès editors.

Leandre Iborra Polo, guanyador de la 8a edició del premi literari de relats 7lletres
Leandre Iborra Polo, guanyador de la 8a edició del premi literari de relats 7lletres Foto: Maria Josep Jové

L’escriptor alacantí Leandre Iborra Polo ha guanyat la 8a edició del premi literari de relats '7lletres' amb l'obra Les Mars Perdudes, és una obra de 7 contes situats a la zona de costa d'Alacant. Alguns dels contes reflecteixen la vida del pescador i d'altres inclouen com a tema també la immigració. El jurat ha valorat la seva ambientació al món mariner del país valencià així com en un parell de contes el mostrar amb encert la problemàtica de la immigració. Pel que fa al llenguatge l'obra destaca per la seva elaboració i l'ús de vocabulari d'alt nivell.

Durant l'acte, celebrat el passat dissabte al Castell de Concabella dels Plans de Sió el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va comprometre's que el govern col·laboraria en la commemoració dels quaranta anys del Mecanoscrit, i va defensar la necessitat d'impulsar 'com es mereix' el centenari de l'autor, el 2018.

També van intervenir el president del Consell Comarcal de la Segarra, Adrià Marquilles, el Paer en cap de Cervera i president del CMC, Ramon Royes i la diputada de Lleida Josefina Bernades i en nom de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. A més de la Presidenta de la Fundació Pedrolo i filla de Manuel de Pedrolo, Adelais de Pedrolo que va fer bandera del paper transgressor contra el sistema del seu pare. 

La Festa la va obrir una breu actuació del cantautor Cesk Freixas, que dedica el seu últim disc, 'Tocats pel foc', a Pedrolo. El pintor osonenc Albert Trilla ha acompanyat al cantautor en una performance pictòrica.

Enguany s'han presentat a concurs un total de 48 originals d'arreu dels països catalans, hi ha estat l’edició rècord pel que fa al nombre de participants. La festa literària té com a principal objectiu el reconeixement de la figura i obra de l'escriptor de l'Aranyó i és una iniciativa conjunta del Centre Municipal de Cultura de Cervera, el Consell Comarcal de la Segarra i la Fundació Manuel de Pedrolo. El jurat del premi està format pels escriptors, Miquel de Palol, Cèlia Sànchez-Mústich i Xavier Vidal, per l'editor Ramon Badia i pel filòleg, Eloi Planes.

Leandre Iborra Polo


Leandre Iborra Polo, nascut a Alacant l’any 1952, viu a Mutxamel (Alacant) on treballa de professor. Va ser assessor de llengües de primària en el Centre de Professors d’Alacant. Combina aquestes tasques amb el seu interés per la innovació pedagògica i la cultura popular, centrada sobretot en l’animació lectora aplicada especialment a les rondalles valencianes recollides per Enric Valor i Joaquim G. Caturla.

Bona mostra d’aquesta dedicació queda reflectida en les obres literàries que ha publicat; és autor de Llegendes alacantines (1994), Contes màgics de l’Aitana (1999) i del recull de contes Castells (2000), entre altres. A més, ha publicat la Guia didàctica de la ciutat romana de Lucentum (1998) i el quadern de camp de L’Assut de Mutxamel (1998).

El 2010 va guanyar amb Històries Naturals el premi de narrativa breu Josep Pascual Tirado que aatorga la diputació de Castelló

Portada del llibre Llegendes Alacantines de Leandre Iborra -
Portada del llibre Llegendes Alacantines de Leandre Iborra


Etiquetes: premis literaris 7 lletres pedrolo iborra polo
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?