Cultura dilluns, 21 de Octubre de 2013 Autor: somsegarra

Concurs de booktrailers per a joves de 14 a 18 anys


<< Tornar     

Han de presentar un 'clip' promocionant un llibre per optar als premis del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya

Concurs de booktrailers per a joves de 14 a 18 anys
Concurs de booktrailers per a joves de 14 a 18 anys Foto: booktrailer.cat

El Departament de Cultura ha convocat el primer concurs de 'booktrailers' per a joves d'entre 14 i 18 anys.El booktrailer és un petit vídeo publicitari que presenta un llibre, de manera que capti l’interès del lector. La iniciativa és impulsada a través del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Els participants al concurs, han de conformar equips d'entre 2 i 4 integrants, triar el llibre que recomanaran, escriure el guió i gravar el 'booktrailer' de màxim 90 segons. Els vídeos es poden gravar amb qualsevol equip, sigui una càmera o un mòbil i amb una condició: que en algun moment aparegui almenys un llibre físic i/o un lector d’e-books o tablet, ja siguin sols, en una prestatgeria o en una biblioteca. Pot ser amb actors i rodatge, amb videoanimacions i amb qualsevol altre tècnica audiovisual, però el més important és que sigui curt, impactant i de qualitat.

El jurat –especialitzats en literatura, edició, arts escèniques, cinema, vídeo, Internet i màrqueting– valorarà els 'booktrailers' més impactants i que acompleixin l'objectiu d'incitar el lector a llegir el llibre, a més de les seves qualitat artística, creativitat, guió i factura tècnica. Es concediran premis al millor 'booktrailer', al millor guió, al booktrailer més creatiu i també al més votat a YouTube i Vimeo, que s'adjudicarà el Premi del Públic. Cada categoria distingirà també 2 finalistes.

Els guanyadors es podran endur entrades per la Filmoteca de Catalunya, lectors d'e-books i visites al Diari Ara. Els primers 100 inscrits s'adjudicaran un lot de llibres. El lliurament de premis es farà el 29 de novembre a la Filmoteca de CatalunyaFont: booktrailer.cat   + info (enllaç extern)

Etiquetes: concursos booktrailers video joves
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?