Cultura dijous 31 octubre 2013 Autor: MCM

exposició Catalunya i la Guerra de Successió


<< Tornar     
cartell exposició Catalunya i la Guerra de Successió
cartell exposició Catalunya i la Guerra de Successió Autor: MCM

Us convidem a la inauguració de l’exposició Catalunya i la Guerra de Successió, que tindrà lloc el proper dijous 31 d’octubre a les 19 h al Museu Comarcal de Cervera.

L’acte comptarà amb la participació d’Agustí Alcoberro, director del Museu d’Història de Catalunya.

Dins el marc commemoratiu del tercer centenari de la Guerra de Successió que se celebrarà l’any 2014, el Comissionat del Tricentenari i el Museu d’Història de Catalunya presenten la versió itinerant de l’exposició Catalunya i la Guerra de Successió, presentada a Barcelona l’any 2007, amb l’objectiu de commemorar aquest esdeveniment, que ha tingut especial repercussió en la configuració de la memòria col•lectiva del nostre país.

La Guerra de Successió, i més concretament els fets de l’11 de setembre de 1714, constitueix un dels episodis més internacionals de la nostra història, que ha estat objecte de les interpretacions més apassionades i enfrontades per part dels historiadors i de les diverses tradicions historiogràfiques. També, i pel que fa al públic no especialitzat, és un dels esdeveniments històrics que més ha perdurat dins l’imaginari col•lectiu, amb tota la càrrega simbòlica i emocional que aquest fet comporta.

L’exposició es presenta com un esdeveniment cultural i ciutadà que permeti el coneixement sobre aquest fet històric arreu del territori, capaç d’interessar a diversos segments de públic i amb l’objectiu de fer reflexionar els visitants sobre el valor de la llibertat i el dret dels pobles a escollir lliurament i democràticament el seu futur.Etiquetes: exposicions història guerra de successió cervera

Lectures: 30 Darrera: 16.05.2021
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?


dilluns 29 novembre 2021
Logina

Especials

Canvi de comarca
Gos sacrificat
fractura hidràulica (fracking)
10 més llegides

Àlbums destacats

Exposicions Festa Major Torà 2018
Exposicions Festa Major Torà 2018
65 Fotos
Festa del Brut i la Bruta 2016
Festa del Brut i la Bruta 2016
65 Fotos
Museu fusteria cal Ventureta
Museu fusteria cal Ventureta
15 Fotos

Traductor / Translator