Cultura dimarts, 22 de Juliol de 2014 Autor: somsegarra

Cervera esdevé el centre del món lutier


<< Tornar     

El certamen exposa un Stradivarius únic valorat en 9 milions d'euros

els lutiers mostren els seus instruments als passadissos de la Universitat de Cervera
els lutiers mostren els seus instruments als passadissos de la Universitat de Cervera Foto: Càtedra Cervera

Cervera s'ha convertit aquest dimarts en la capital europea del món lutier amb la celebració de la XI edició de la Fira de Lutiers, que se celebra en el marc de la Càtedra Emili Pujol de Cervera. El certamen compta enguany amb la presència d'una vintena dels lutiers més importants de l'estat espanyol, així com d'onze tallers de luteria que mostren els seus instruments als passadissos de la Universitat de Cervera.

La Fira de Lutiers de Cervera exposa en l'edició d'enguany peces úniques com ara un violí Stradivarius valorat en 9 milions d'euros. La importància de la peça radica en què avui dia es conserven molt pocs Stradivarius d'aquesta talla i encara menys del període de major èxit d'aquesta casa, el 'Golden Period'. Una altra peça única és un violoncel manufacturat el 1849 pel lutier Charles Adolphe Maucotel que també té un gran valor ja que va ser tocat pel gran músic francès Pierre Fournier (1906-1986), amb el qual va guanyar dos Grammy al millor disc de música clàssica. 

Una altra de les majors novetats d'enguany de la Fira de Lutiers és l'aposta de l'organització per les visites guiades. Per tal que els neòfits en aquest àmbit puguin estar assessorats en tot moment i puguin comprendre els models i les curiositats dels instruments exposats, un expert acompanya els visitants durant tota l'estada.

La fira també compta amb una mostra editorial, amb la presència de les publicacions Clivis, Dinsic i Boileau, i de la botiga cerverina Sol Major. També tindrà lloc la conferència 'La construcció d'un instrument de corda fregada', a càrrec d'Eduard Bosque, mestre lutier del taller de Xavier Vidal. L'acte es durà a terme a les quatre de la tarda les 16 hores a la Sala d'actes de la Universitat.   

La Fira de Lutiers és una de les activitats de la Càtedra Emili Pujol, juntament amb el Festival Internacional de Música i el Curs Internacional de Música de CerveraEtiquetes: música fires lutiers
Compartit per somsegarra.cat

Ho vols compartir?